ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ 19ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ TRAFFICKING ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η 19χρονη από την Ηλιούπολη, όπου υπήρξε θύμα απαγωγής και trafficking από αστυνομικό που την εξέδιδε, βρίσκεται αντιμέτωπη με δίωξη, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία εις βάρος της. Η καταγγελία αφορά την περίοδο που ήταν φυλακισμένη από τον αστυνομικό-προαγωγό της, που την κακοποιούσε, πριν κατορθώσει να δραπετεύσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvxs.gr, η 19χρονη, η υπόθεση της οποίας έχει κινητοποιήσει την ελληνική κοινωνία, κατηγορείται ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους», σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα.

Επίσης η κλήτευση αυτή έρχεται ένα μήνα πριν από τη δίκη στο Εφετείο, στο οποίο έχει προσφύγει ο αστυνομικός, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 5,5 ετών με αναστολή εκτέλεσης της ποινής έως την έφεση.

Είχε κριθεί ένοχος με οριακή πλειοψηφία με ψήφους 4 έναντι 3 για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου για την υπόθεση traffiking με θύμα τη 19χρονη κοπέλα, ενώ του είχε αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Συνεπώς, εκτός του ότι έπεσε στα μαλακά, παραμένει ελεύθερος παρά τις καταγγελίες των συνηγόρων της 19χρονης, για τις απειλές εναντίoν της.

Φεμινιστικές συλλογικότητες έχουν κάνει καλέσματα για τη Δευτέρα 19/2, που θα ξεκινήσει η δίκη στο Εφετείο, για τη στήριξη της 19χρονης, θύματος trafficking.