ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟ 2018 ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Την Τρίτη 14 Μαΐου στα Δικαστήρια Πειραιά στις 9πμ αναμένεται να ξεκινήσει η αντιφασιστική δίκη με κατηγορούμενους τους χρυσαυγίτες Ν. Αποστόλου και Ν. Μεγαλοοικονόμου για την υπόθεση της φασιστικής ενέδρας με σιδερολοστούς εις βάρος μελών της ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τα γραφεία του εργοδοτικού – απεργοσπαστικού «σωματείου Αγ. Νικόλαος», στο Πέραμα στις 26 Μαΐου του 2018.

Είναι πλέον η οριστική ημερομηνία εκδίκασης και πρώτη υπόθεση στο πινάκιο μετά από 6 χρόνια αναβολών (!), με την έδρα να έχει αποδεχτεί κάθε είδους αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των επικεφαλής της ενέδρας για αναβολή.

Έξι ολόκληρα χρόνια μετά, τα δικαστήρια αποδέχτηκαν κάθε αίτημα αναβολής από τους δικηγόρους των φασιστών. Στις 20 Οκτωβρίου 2023 εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και μετά από 5 χρόνια αναβολών η υπόθεση της φασιστικής ενέδρας με κατηγορούμενους τρεις φασίστες του “Αγ. Νικολάου” αλλά και έξι αντιφασίστες θύματα της επίθεσης.

Σύμφωνα με την ΟΡ.Μ.Α., η απόφαση της έδρας, κατά πλειοψηφία 2/3, «αποτελεί πρόκληση για το ταξικό κίνημα καθώς δεν αποδέχτηκε ως επιτιθέμενους τους φασίστες και “είδε” συμπλοκή, καταλογίζοντας ποινές και στις δύο πλευρές, εξισώνοντας πολιτικά την αντιφασιστική άμυνα με τη φασιστική βία».

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρονται επίσης τα εξής:

«Παλεύουμε για την καταδίκη των επικεφαλής της ενέδρας ως οριστικό χτύπημα απέναντι στα υπολείμματα της νεοναζιστικής συμμορίας. Την ημέρα της φασιστικής ενέδρας φυγαδεύτηκαν στο Α.Τ. Περάματος από το καταδικασμένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό, που σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές συγκάλυψαν τα στοιχεία τους και χρειάστηκε συμπληρωματική μήνυση από μεριάς μας.

Ο Ν. Μεγαλοοικονόμου είναι γνωστός απεργοσπάστης τραμπούκος στη Ν/Ε Ζώνη Περάματος, με επιθέσεις σε απεργίες εργαζομένων που καταγγέλθηκαν από το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ. Ο Ν. Αποστόλου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 χρόνων στη μεγάλη δίκη της ΧΑ ως μέλος της, ενώ στις 22/3/2022 καταδικάστηκε πρωτόδικα για τη φασιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση της ΟΡ.Μ.Α. στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας που έγινε στις 11/12/2017.

Σήμερα που η ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής βρίσκεται φυλακισμένη δεν υπάρχουν ενεργά φασιστικά γραφεία ούτε υπόνοια φασιστικού κινήματος, οι δίκες τους Περάματος και η έφεση της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής αποτελούν τις μόνες υπαρκτές αντιφασιστικές “μάχες” και οφείλουμε να τις επισφραγίσουμε νικηφόρα, μην επιτρέποντας να ξεπλυθούν, τιμώντας τους νικηφόρους αγώνες που τσάκισαν τα τάγματα εφόδου σε Πειραιά – Πέραμα – Σαλαμίνα.

Οι έξι αντιφασίστες αιτήθηκαν έφεση της απόφασης και θα δώσουμε τη μάχη μαζί με το ταξικό κίνημα να μην περάσει η σκευωρία εις βάρος τους.

Να μην δοθεί περιθώριο ξεπλύματος της φασιστικής τρομοκρατίας από την αστική δικαιοσύνη και την ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ. Να καταδικαστούν οι επικεφαλής της φασιστικής ενέδρας στο Περάμα».