ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Χιλιάδες άνθρωποι, που κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης και φώναζαν συνθήματα κατά του Ισραήλ, διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, για να ζητήσουν «το τέλος της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη».

Στη Μαδρίτη, περίπου 25.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, πραγματοποίησαν πορεία μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού Atocha και της πλατείας Cibeles, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Το πανό που κρατούσαν όσοι ηγούνταν της πορείας ζητούσε από την κυβέρνηση της Ισπανίας να «βάλει τέλος στο εμπόριο των όπλων και στις σχέσεις με το Ισραήλ».

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν στα αγγλικά το σύνθημα “Stop genocide” (Σταματήστε τη Γενοκτονία).

Κινητοποιήσεις, έπειτα από κάλεσμα της πλατφόρμας Δίκτυο Αλληλεγγύης κατά της κατοχής της Παλαιστίνης, με κεντρικό σύνθημα «Να σταματήσουμε τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη», πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας, μεταξύ αυτών στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια και τη Σεβίλλη.

Ιταλία: Διαδηλωτές αμφισβήτησαν την πολιτική του Ισραήλ

Συγκρούσεις μελών ακροαριστερών οργανώσεων με την αστυνομία σημειώθηκαν στην πόλη Βιτσέντσα της βόρειας Ιταλίας, όπου εγκαινιάσθηκε έκθεση για την επεξεργασία του χρυσού.

Στη διεθνή αυτή έκθεση παίρνει μέρος το Ισραήλ και οι διαδηλωτές αμφισβήτησαν την πολιτική του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έναντι των Παλαιστινίων.

Περίπου πεντακόσια μέλη των ακροαριστερών οργανώσεων χρησιμοποίησαν καπνογόνα και προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο της έκθεσης. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν με χρήση γκλοπ και με ρίψεις νερού από εκτοξευτήρα ειδικού οχήματος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τραυματίσθηκαν ελαφρά τόσο διαδηλωτές όσο και Ιταλοί αστυνομικοί.