ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ 

Μία μέρα μετά το επιτηδευμένο show του Λευτέρη Αυγενάκη με τους Κρητικούς αγρότες, τους οποίους ευχαρίστησε που δεν βγαίνουν στους δρόμους με τρακτέρ και κατσούνες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πέρασε δύσκολα στην Αλεξανδρούπολη και τελικά αρνήθηκε να συναντήσει τους αγρότες του Έβρου, προφανώς γιατί δεν θα είχε κανέναν λόγο να τους ευχαριστήσει…

Ο υπουργός αρνήθηκε συνάντηση που είχε μαζί τους, με αποτέλεσμα κάποιοι αγρότες εξ αυτών, να επιχειρήσουν να εισβάλουν στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.

Όταν οι αγρότες έμαθαν ότι ο υπουργός και ο υφυπουργός ακυρώνουν την προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν στις 18:00 το απόγευμα με εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, τότε μπήκαν στα τρακτέρ που είχαν παρατεταμένα έξω από το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν η συνάντηση, και έφτασαν μέχρι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί συνάντησαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι δεν τούς επέτρεψαν την είσοδο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά σήμερα ανοιχτούς δρόμους.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης, διέψευσε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με αγρότες, υποστηρίζοντας ότι «ο υπουργός δεν είχε ραντεβού με εκπροσώπους κανενός μπλόκου από την περιοχή του Έβρου, ούτε αρνήθηκε να δει κανέναν».

Αναλυτική η δήλωσή του:

«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων σήμερα στις 3.30 μμ. στην Κομοτηνή, στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος ήταν και διοργανωτής της συνάντησης. Η συνάντηση ξεκίνησε έγκαιρα και η συζήτηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής εξελίχθηκε σε άψογο κλίμα. Λόγω, όμως, του πλήθους των θεμάτων που ετέθησαν η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 7.30. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μετατεθεί χρονικά η συνάντηση που είχε προγραμματισθεί με εκπροσώπους ελαιοκαλλιεργητών από τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα, επειδή ο υπουργός επιθυμούσε να συναντήσει τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία τους ζήτησε η συνάντηση να γίνει στο αεροδρόμιο, όπου και συναντήθηκαν.

Ο υπουργός δεν είχε ραντεβού με εκπροσώπους κανενός μπλόκου από την περιοχή του Έβρου, ούτε αρνήθηκε να δει κανέναν, όπως υποστηρίχθηκε από ορισμένα ΜΜΕ. Τόσο ο υπουργός όσο κι εγώ δεν στήσαμε κανέναν. Και όσα λέγονται είναι παντελώς ανακριβή. Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όλο αυτό το διάστημα έχει δείξει στην πράξη τη διάθεσή της για διάλογο με διαδοχικές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα και σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο υπουργός, ποτέ δεν αρνήθηκε ραντεβού με κανέναν από τους εκπροσώπους των αγροτών και επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι τα προβλήματα λύνονται μόνο με διάλογο.

Προσωπικά δε ως υφυπουργός αλλά και ως βουλευτής Έβρου, δεσμεύομαι αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων αγροτών να συναντηθεί μαζί του, όποτε θελήσουν, για να εκθέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν. Η πόρτα του υπουργείου τόσο του υπουργού, όσιο και των υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων, είναι πάντοτε ανοικτή και οι αγρότες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε άλλη διάσταση, που ορισμένοι επιχειρούν να δώσουν, στόχο έχει τα συμφέροντα των αγροτών και την επιτυχία της συνάντησης της Τρίτης με τον πρωθυπουργό».

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Με τους ολιγόωρους αποκλεισμούς ανά την επικράτεια να συνεχίζονται και τα αιτήματα των αγροτών να παραμένουν ανικανοποίητα, το Σάββατο έγινε γνωστή η δεκαπενταμελής Επιτροπή που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό -έξι μέλη από τη Μακεδονία και τον Έβρο, έξι από τη Θεσσαλία, δύο από τη Στερεά κι ένας από την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αποτελείται από τους:

 • Σωκράτη Αλειφτήρα (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας),
 • Διαμαντή Διαμαντόπουλο (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου),
 • Κωνσταντίνο Καναβίδη (Έβρος), Σάββα Κεφαλά (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς),
 • Νίκο Κούτρα,
 • Χρήστο Λυγδή (Φθιώτιδα),
 • Ρίζος Μαρούδα (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας),
 • Γιάννη Παναγή (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου),
 • Χρήστο Πάντζιο (Αλμυρός),
 • Ευάγγελο Παπαγιαννούλη (Κιλελέρ),
 • Γιάννη Σδράλη (Τρίκαλα),
 • Γιώργο Σιδηρόπουλο (Πέλλα),
 • Κώστα Τζέλλα (Καρδίτσα),
 • Χρήστο Τσιπέλη (Ορμύλια Χαλκιδικής),
 • Κώστα Χατζηπαραδείση (Λαγκαδάς)