ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ «ΜΑΣΑΖ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Δευτέρα ή Τρίτη θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες όπως ενημέρωσε το βράδυ της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όπου αναγκάστηκε να δώσει διευκρινίσεις μετά τις απογευματινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη ότι «δεν θα γίνει τη Δευτέρα».

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών προκαλούν μεγάλη ανησυχία στο Μαξίμου, και σε συνδυασμό με το μαζικό χαρακτήρα που αποκτάει και το φοιτητικό κίνημα για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, δημιουργούν συνθήκες πολιτικής φθοράς για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο One Channel, διευκρίνισε ότι, «Αυτό το οποίο είπαμε ότι θα γίνει τη Δευτέρα ή Τρίτη γιατί ο πρωθυπουργός γυρίζει Δευτέρα μεσημέρι από ταξίδι στο εξωτερικό. Άρα ή Δευτέρα απόγευμα ή Τρίτη μέχρι το μεσημέρι. Ο κ. Βορίδης είναι υπουργός επικρατείας άρα έχει και αυτός οριζόντιες αρμοδιότητες, έχει διατελέσει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προσπαθούμε όλοι να βοηθήσουμε σε μια κατάσταση εκτόνωσης με κάποια πολλά δίκαια αιτήματα των αγροτών. Ο κ. Αυγενάκης δίνει πολύ μεγάλη μάχη στο συγκεκριμένο τομέα με μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν «κόκκινα πανιά» και όσοι πιστεύουν σε κόκκινα πανιά δεν βρίσκουν ποτέ λύσεις.

Δύο πράγματα: Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει ανοιχτός διάλογος. Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Θεωρούμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ό,τι προβλέπεται από το νόμο εφαρμόζεται. Τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Υπάρχουν ενδεχομένως κάποιες περιπτώσεις κάποιων διαμαρτυριών. Εμάς μας ενδιαφέρει η κατάσταση να μην ξεφύγει και δεν θα ξεφύγει. Είμαστε σε μια καλή διαδικασία διαλόγου, Αναμένουμε από τους αγρότες, τους εκπροσώπους τους, δηλαδή, ποιοι είναι αυτοί που θα έρθουν και ποιους εκπροσωπούν. Να ξέρουμε δηλαδή με ποιους θα συνομιλήσει ο πρωθυπουργός».

Να σημειωθεί πως νωρίτερα, ο Μ. Βορίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, δήλωσε: «Δεν θα γίνει τη Δευτέρα. Θα δούμε, θα γίνει αλλά δεν θα γίνει τη Δευτέρα»