ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΕΜΦΥΛΗ-ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ. ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ

Έχει ξεφύγει πια η κατάσταση με την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα. Δυστυχώς έχουμε γεμίσει από “άντρακλες”-σκουπίδια οι οποίοι εξαντλούν τη “μαγκιά” τους και τη πατριαρχία τους επάνω στις συντρόφους τους με πολλές φορές δολοφονικά αποτελέσματα.

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στην Αρκαδία, όπου ένας άντρας χτύπησε τη γυναίκα και το παιδί του, με τη βοήθεια, μάλιστα, του αδερφού του.

Η 33χρονη γυναίκα και ο 12χρονος γιος της μεταφέρθηκαν σε ασφαλή δομή, αφού προηγουμένως είχαν διακομιστεί στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης για την παροχή πρώτων βοηθειών. Όπως καταγγέλλουν, υπέστησαν ξυλοδαρμό από τον 43χρονο σύζυγο και πατέρα και τον 39χρονο αδελφό του άντρα αυτού. Το ανήλικο παιδί μάλιστα, ήταν αυτό που οδήγησε στη λύση της υπόθεσης, καθώς πήγε στο σχολείο την Πέμπτη και εκεί ενημέρωσε τη δασκάλα του για τον ξυλοδαρμό που υπέστη από τον πατέρα και τον θείο του, το ίδιο το παιδί και η μητέρα του. Τότε, η εκπαιδευτικός υπέβαλε καταγγελία στην Αστυνομία, κάτι που έκανε και η 33χρονη μητέρα.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουνίου 2024, το παιδί έφτασε στο σχολείο για μάθημα, σε κακή κατάσταση και η δασκάλα το πλησίασε. Ο ανήλικος της έδειξε σημάδια στο σώμα του και της περιέγραψε τα όσα είχαν προηγηθεί τη νύχτα που είχε περάσει στο σπίτι που έμενε. Ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του, ξυλοκοπήθηκαν και απειλήθηκαν – όχι για πρώτη φορά – από τον πατέρα και τον θείο του. Όπως είπε ο 12χρονος, το τελευταίο διάστημα έμενε μαζί με την μητέρα του, στο σπίτι θείου του. Τη νύχτα της Τετάρτης (05-06-2024) ο θείος ζήτησε από την 33χρονη μητέρα να μαζέψει τα πράγματά της και του παιδιού της και να αποχωρήσουν από το διαμέρισμα που τους φιλοξενούσε. Όπως ανέφερε το παιδί, κάποια στιγμή τους χτύπησε ακόμα και με ξύλο. Επιπλέον το παιδί ανέφερε, πως ο πατέρας είχε απειλήσει στις 4 Ιουνίου με κυνηγετικό όπλο την 33χρονη, για να την αναγκάσει να φύγει από το σπίτι.

Ο 39χρονος κουνιάδος της συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ο 43χρονος δεν εντοπίστηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την ίδια κατηγορία.

Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής  ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω,  τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]