«ΔΕΝ ΜΠΑΖΩΣΑ ΕΓΩ»,ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 

«Δεν έδωσα καμία εντολή για να μπαζωθεί ο χώρος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Δεν είναι αληθές». Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος στην Ολομέλεια σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Μπούμπα.

Ο κ. Τριαντόπουλος διαψεύδοντας…τον εαυτό του, υποστήριξε ότι οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν μεταξύ άλλων και από την Μαρία Καρυστιανού ότι έδωσε την εντολή για το «μπάζωμα» του χώρου της τραγωδίας «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» πετώντας την ευθύνη του μπαζώματος στη Πυροσβεστική.

«Το είχα υπογραμμίσει και τον Νοέμβριο, το κάνω και τώρα. Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο Συντονιστικό, έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικής, αποφάσισαν τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις του χώρου και οι οποίες έπρεπαν να γίνουν για ένα τέτοιο μεγάλο και δύσκολο δυστύχημα, όπως προβλέπεται από το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών. Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη στο πεδίο ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες, να απεγκλωβιστούν τα θύματα και να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Διαμόρφωσαν τον χώρο, όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τις διαδικασίες και τις ανάγκες που εντόπισαν».

«Δεν έγιναν με εντολές, αλλά προχώρησαν με ενέργειες προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το πραγματικά δύσκολο έργο τους, την έρευνα και να ανταποκριθούν στις αγωνίες των οικογενειών και συγγενών τους. Τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο».

Ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε  «δεν έδωσα εντολή για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο, δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού» και πρόσθεσε πως «δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού (πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας) και αυτό μπορεί κάποιος απλά να το επιβεβαιώσει, άλλωστε το έχει δηλώσει δυο φορές και ο πρώην περιφερειάρχης. Ήμουν και είμαι πάντα ξεκάθαρος. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση. Με σεβασμό στις οικογένειες και τη Δικαιοσύνη που θα ρίξει φως σε όλα όπως θέλουμε όλοι».

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι «αυτή η ανείπωτη τραγωδία με έχει σημαδέψει όπως και όλους μας. Και για αυτό σε κάθε αναφορά που κάνω γίνεται με σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους και στην κοινωνία.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας, νωρίτερα έθεσε το θέμα εμβόλιμα κατά την συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης με άλλο θέμα λέγοντας ότι θα ήθελε να απαντήσει ο υφυπουργός «στην καταγγελία που έχει κάνει ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ότι εσείς δώσατε εντολή για να υπάρξει μπάζωμα στον χώρο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, γιατί θα απαντούσε και στο θέμα που έχει θέσει ο πρόεδρός μας Κυριάκος Βελόπουλος ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε ξυλόλιο» και πρόσθεσε ότι «στις 4 Μαρτίου 2023, λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα, εσείς ο ίδιος είχατε κάνει δύο σχετικές τηλεοπτικές δηλώσεις όπου είπατε ότι διευθετήθηκε ο χώρος και με δική σας προτροπή και σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Θεσσαλίας».