ΑΥΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΠΑΖΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Ενώ όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος έδωσε την εντολή να μπαζωθεί ο χώρος γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών και να εξαφανιστούν στοιχεία, ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος το έχει ομολογήσει σε ανύποπτο χρόνο.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το Documento, ο Χρήστος Τριαντόπουλος επιβεβαιώνει το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος και τις καταγγελίες των συγγενών ότι εκείνος έδωσε την εντολή και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ.

Μερικές μέρες μετά το δυστύχημα περηφανευόταν για αυτό που εμφάνιζε ως αποκατάσταση του χώρου και στην πραγματικότητα ήταν εξαφάνιση στοιχείων πρώτα με εκχωμάτωση και στη συνέχεια με μπάζωμα και τσιμέντωμα. Αφού αποκαλύφθηκε πως λειτούργησαν και η κυρία Μαρία Καρυστιανού τον εμφανίζει ως αυτόν που έδωσε την εντολή, δεν δίνει απάντηση και κρύβεται.

Συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου 2023 ο κ. Τριαντόπουλος λέει στον ΣΚΑΪ ότι «το κομμάτι το επιχειρησιακό που τρέξαμε εκείνες τις ημέρες ήταν […] να προχωρήσει γρήγορα όλη η διαδικασία συλλογής και αποκατάστασης της περιοχής».

«Ενα έργο που έτρεχε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με τις σιδηροδρομικές εταιρείες, με την περιφέρεια κυρίως, με την πυροσβεστική με την αστυνομία, αλλά και πάρα πολλούς ιδιώτες που ανακατεύτηκαν για να μπορέσει να αποκασταθεί ο χώρος», είπε ο κ. Τριαντόπουλος ομολογώντας ότι με αστραπιαία ταχύτητα, ένα από τα πρώτα πράγματα που τους ενδιέφερε ήταν η «αποκατάσταση του χώρου»!

Στη συνέχεια λέει ότι τα βαγόνια μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο για τη συνέχιση των ερευνών, «όχι όσον αφορά τα θύματα»! Γι αυτό οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια βρήκαν, μήνες αργότερα, μέλη από τα θύματα που δεν είχαν εντοπιστεί από τις αρχές.