ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΥΔΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Κύμα παραιτήσεων καταγράφεται στην φρεγάτα ΥΔΡΑ  η οποία θα συμμετάσχει στην αποστολή εναντίον των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα. Για τουλάχιστον 18 παραιτήσεις κάνει λόγο έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Η Ένωση κάνει λόγο για την ύπαρξη σήματος, σύμφωνα με το οποίο «ζητείται να αποσπαστούν στην ανωτέρω Φρεγάτα για κάλυψη αναγκών περί τα 70 άτομα (σχεδόν το μισό πλήρωμα) διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων στο πλαίσιο της “ειδικής αποστολής εκτός περιοχής ευθύνης Α/ΓΕΕΘΑ”, αριθμός που αναμένεται να καλυφθεί από έτερα πλοία της ίδιας Διοικήσεως».

Σύμφωνα με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, οι 18 ναυτικοί, σε μια πρωτοφανή κίνηση στα τελευταία χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό, παραιτούνται γιατί «κατανοούν ότι η κυβέρνηση στέκει στο πλευρό του Ισραήλ και τους στέλνει σε μια αποστολή Αυτοκτονίας που μπορεί να τους στερήσει την ζωή».

Όπως επισημαίνει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, οι αντάρτες Χούθι, που επιτίθενται σε πλοία τα οποία ενισχύουν το Ισραήλ στον πόλεμο γενοκτονίας τον οποίο διεξάγουν εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, χρησιμοποιούν οπλισμένα drone που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, για να υποστηρίξει τους Έλληνες εφοπλιστές και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ, τους στέλνει να ριψοκινδυνέψουν να πεθάνουν, αντιμετωπίζοντας τους ως Αναλώσιμους Μισθοφόρους Στρατιώτες, υπόσχοντας ότι θα τους δώσει 85 ευρώ τη μέρα επιπλέον επίδομα! Τόσο εκτιμά την ζωή του κάθε στρατιωτικού, ενώ στο πλήρωμα ανήκουν και στρατεύσιμοι ναύτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.