Πηγή φωτογραφίας: petroskokkalis instagram

ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΚΟΜΜΑ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Η οικολογία είναι ένα θέμα που «πουλάει» σήμερα με τις επιπτώσεις στον πλανήτη από τη κλιματική αλλαγή. Στον…Οικολογικό αγώνα ήρθε να προστεθεί και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος ίδρυσε ένα “Πράσινο” πολιτικό φορέα, με το όνομα “Κόσμος”, μια κίνηση που είχε προαναγγείλει ενόψει των ευρωεκλογών 2024.

Τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Κόκκαλης είχε προαναγγείλει τη δημιουργία του πολιτικού φορέα: «Ένα πράσινο κόμμα είναι οπωσδήποτε κάτι που έχω στο μυαλό μου», είχε πει τότε σε συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης κατέθεσε την Τρίτη στον Άρειο Πάγο το καταστατικό για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα, με το όνομα «Κόσμος», ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε στο Instagram μία φωτογραφία από τον Άρειο Πάγο, στην οποία υπογράφει την ίδρυση του πολιτικού φορέα. “Κόσμος”, Στον Άρειο Πάγο μαζί του, μετέβησαν επίσης η Μαρία Βασιλάκου και Λευτέρης Παπαγιαννάκης. Η Μαρία Βασιλάκου έχει διατελέσει αντιδήμαρχος της Βιέννης. Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης υπήρξε αντιδήμαρχος Αθηναίων.

Η παρουσίαση του νέου κόμματος -το οποίο θα ανήκει στην ευρωομάδα των «Πράσινων» θα γίνει και επισήμως σήμερα Τετάρτη 14/02.