ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΦΡΙΚΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΕΘΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΦΟ 

Νέο ομαδικό τάφο, ανακάλυψαν τα συνεργεία που καθαρίζουν τα ερείπια του νοσοκομείου αλ Σίφα, του μεγαλύτερου νοσοκομειακού συγκροτήματος του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο Motasem Salah, διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης της Γάζας, λέει ότι ανασύρθηκαν περισσότερα από 50 πτώματα από τον ομαδικό τάφο στο Αλ Σίφα.

«Υπήρχαν επίσης πτώματα στο τμήμα υποδοχής και επειγόντων περιστατικών. Μέρος του τμήματος κατεδαφίστηκε εντελώς και τα μπάζα και τα συντρίμμια έπεσαν πάνω στους ασθενείς», είπε.

«Τα πτώματα που βρήκαμε ήταν σε κρεβάτια στο τμήμα υποδοχής και επειγόντων περιστατικών, που σημαίνει ότι το Ισραήλ κατέστρεψε το τμήμα πάνω από τα κεφάλια των ασθενών και των τραυματιών και τους έθαψε ζωντανούς», ανέφερε.

Η συντριπτική πλειονότητα των 50 πτωμάτων που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τον νέο μαζικό τάφο είναι σε αποσύνθεση.

Το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν πτώματα χωρίς κεφάλια, μεταδίδει το Al Jazeera. «Αυτό είναι απολύτως τρομακτικό και δίνει μια σαφή αντανάκλαση για το τι συνέβαινε μέσα στο συγκρότημα κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής», σχολιάζει ο δημοσιογράφος Tareq Abu Azzoum.

Οι νέοι σοροί που βρέθηκαν ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των ανακτηθέντων πτωμάτων από το Αλ Σίφα, το Νάσερ και το Καμάλ Αντουάν σε 530.

Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP