Από τη διαμαρτυρία για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα Χίου / φωτο: politischios.gr

ΧΙΟΣ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ.

Στη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου του Μάρκου Κούνουπα, προέδρου της Κοινότητας Λαγκάδας Χίου και του Κώστα Μαυρέλου προέδρου της Κοινότητας Συκιάδας Χίου προχώρησαν σήμερα αστυνομικοί του νησιού.

Οι δυο πρόεδροι κατηγορούνται για παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης, επειδή χθες διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στα Καρδάμυλα, προχώρησαν σε διαμαρτυρία μαζί με δεκάδες συμπολίτες τους έξω από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην πόλη της Χίου.

Η ίδια κατηγορία έχει απαγγελθεί και κατά του Μιχάλη Φυτούση, προέδρου της Κοινότητας Πιτυούς Χίου και Δώρας Σαββοπούλου, προέδρου της Κοινότητας Καρδαμύλων οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση και παρουσιάστηκαν στο κτίριο της Αστυνομίας στην πόλη της Χίου όπου και συνελήφθηκαν και αυτοί.

«Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, η Εισαγγελία επίσης κι εμείς προασπίζουμε το δικαίωμα τα χωριά μας να ζήσουν», ανέφερε σε δήλωση του ο Μιχάλης Φυτούσης, σημειώνοντας ότι «εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν στο κλείσιμο μιας ακόμη υπηρεσίας στην περιοχή τους».