ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕ ΤΑ «ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ» ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία, η δασκάλα η οποία είχε πριν από μήνες είχε προβάλει την ταινία «Αγόρια στο ντους» σε μαθητές της, καθώς πέντε μήνες μετά, και μετά τη σχετική ΕΔΕ, η αρμόδια διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατέληξε ότι τα πάντα έγιναν σύννομα και ότι δεν συντρέχει ο παραμικρός λόγος για την πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού.

Η δασκάλα πρόβαλε την ταινία σε δημοτικό σχολείο του Ζωγράφου, μια ταινία η οποία έχει προβληθεί αναρίθμητες φορές σ’ όλη την Ευρώπη και σε παιδιά μικρότερης ηλικίας από αυτά που την προέβαλε εκείνη και στη συνέχεια συζήτησε με τους μαθητές και τις μαθήτριές της για το περιεχόμενο.

Το θέμα, της σχεδιασμένης για παιδιά, αυτής σουηδικής ταινίας δεν ήταν άλλο από το δικαίωμα των παιδιών να έχουν φίλους και να μεγαλώνουν ελεύθερα και με αυτοεκτίμηση, ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους ψύχραιμα, πέρα δηλαδή από την πολλές φορές παράλογη και φοβική παρεμβατικότητα γονέων και ενηλίκων που προβάλλουν δικά τους άγχη πάνω στα παιδιά.

Ωστόσο οι γονείς ενός από τους μαθητές, που είδαν την ταινία, προχώρησαν σε καταγγελία εναντίον της λέγοντας πως πρόκειται για ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δύο αγόρια.

Ισχυρίστηκαν πως ο γιος τους ήταν σε «σοκ» μετά την προβολή της ταινίας, ενώ όταν γύρισε σπίτι «έκανε εμετό» από την ταραχή του.

Η καταγγελία των γονέων, από την οποία άρχισε το όλο ζήτημα, σύμφωνα με την οποία ένας από τους μαθητές επέστρεψε στο σπίτι του σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν έπεισε κι έτσι η δασκάλα δεν αντιμετωπίζει πλέον καμία κατηγορία ούτε θα έχει κάποια ποινή.