ΧΑΡΗΣ ΛΥΔΑΚΗΣ: «ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ»

Ο Χάρης Λυδάκης, παραιτηθείς διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, μιλά για την παραίτησή του από την προσωρινή διοίκηση του νοσοκομείου, λίγες μέρες μετά την τοποθέτησή του που έγινε μετά την καρατόμηση της προηγούμενης διοίκησης.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, αιτία της παραίτησης είναι η αντίθεσή του με τις συνεχείς μετακινήσεις γιατρών προς άλλα νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι οι αλλεπάλληλες αυτές μετακινήσεις δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη κρισιμότητα που βρίσκεται το Βενιζέλειο.

Ο ίδιος αναφέρεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός όταν επισκέφθηκε το Ηράκλειο, όπως οι ιδιώτες αναισθησιολόγοι, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε διαθεσιμότητα από τους ντόπιους γιατρούς.

Τέλος μιλά και για τις κενές θέσεις που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ υπογραμμίζει ότι αυτό το ζήτημα δημιουργήθηκε και λόγω των συνεχών μετακινήσεων, τονίζοντας ότι χρειάζονται προκηρύξεις και για τα άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να πηγαινοέρχονται και πάλι οι γιατροί.