ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΕΔΙΝΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Μια πολυεπίπεδη ποινική έρευνα με αντικείμενο την εξέταση καταγγελιών για ψευδείς βεβαιώσεις με στόχο την απαγόρευση επικοινωνίας παιδιών με τους πατεράδες τους ή ακόμη και την αφαίρεση επιμέλειας, βρίσκεται σε εξέλιξη από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. η οποία ελέγχεται για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Η συγκεκριμένη ψυχολόγος φέρεται να είχε χορηγήσει ψευδείς βεβαιώσεις σε μητέρες, στις οποίες ανέφερε ότι οι πατέρες κακοποιούσαν τα παιδιά τους. Οι βεβαιώσεις αυτές χρησιμοποιούνταν στη συνέχεια σε ποινικά και αστικά δικαστήρια σε υποθέσεις άσκησης γονικής μέριμνας ανηλίκου με στόχο η «ζυγαριά» της Δικαιοσύνης να γείρει υπέρ των μητέρων των παιδιών και να «κοπεί» κάθε επικοινωνία του πατέρα με το παιδί. Οι επίμαχες βεβαιώσεις δίνονταν, κατά τις πληροφορίες, ιδιωτικά από την ψυχολόγο.

Στο κύκλωμα, φέρεται να εμπλέκεται τουλάχιστον ένας δικηγόρος και ένας δικαστικός τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται – μαζί με αυτό της ψυχολόγου – σε αρκετές υποθέσεις με αυτό το αντικείμενο.

Ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος δικηγόρος φέρεται να έχει καταγραφεί σε συνομιλία με την ψυχολόγο να λειτουργεί ως «ταμίας» του κυκλώματος λέγοντας «επειδή τα έφερε μαύρα αυτός, ελάτε να σας μοιράσω, εγώ θα κόψω μια απόδειξη και ας χρεωθώ και 1.000 ευρώ ΦΠΑ γιατί δεν τον εμπιστεύομαι…».

Γονέας που φέρεται να έχει πέσει θύμα του κυκλώματος , εμφανίζεται να έχει καταθέσει υπόμνημα στα τέλη Μαΐου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητώντας να διερευνηθούν τα αδικήματα της δωροληψίας και της δωροδοκίας για την ψυχολόγο και τους άλλους εμπλεκόμενους.

Πρόκειται για μια μεγάλη δικογραφία που περιλαμβάνει αρκετές καταγγελίες πατεράδων, οι οποίοι κατά βάση αναφέρονται σε «φάμπρικα» αντίστοιχων ψευδών γνωματεύσεων από διάφορους «ειδικούς» στο πλαίσιο αντιδικίας που είχαν με τις πρώην συζύγους τους με σκοπό οι ίδιοι να αποκοπούν από τα παιδιά τους. Σε κάποιες, δε, από τις καταγγελίες, γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένους δικηγόρους αλλά και δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, έχουν διαδραματίσει έκνομο ρόλο στην όλη υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά στις αναφορές σε ονόματα δικαστών και εισαγγελέων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει σε πειθαρχικό επίπεδο έρευνα για λειτουργό της Δικαιοσύνης, που αναφέρεται σε έγγραφα της δικογραφίας.