ΑΝΝΥ ΠΑΠΑΡΡΟΥΣΟΥ: «ΕΠΙ 6 ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ»

H Άννυ Παπαρρούσου, δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, μιλά για την αναβολή της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου η οποία επρόκειτο να εκδοθεί χθες, ωστόσο ορίστηκε νέα ημερομηνία για τις 10 Ιουλίου, παρατείνοντας το μαρτύριο της οικογένειας, που αναμένει τη δικαίωση.

Η ίδια αναφέρεται στη χθεσινή διαδικασία και στην πολύωρη αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης, γεγονός που οδήγησε στην αναβολή της απόφασης, ενώ στηλιτεύει τον ορισμό της ημερομηνίας έναν μήνα μετά.

Επίσης αναφέρεται στην προσέγγιση της υπεράσπισης που υποστήριξε ότι ο Ζακ θα πέθαινε ούτως ή άλλως λόγω ασθένειας οπότε οι κατηγορούμενοι δεν είναι υπεύθυνοι για τον θάνατό του, ενώ σε άλλο σημείο ειπώθηκε ότι ο δράστης λειτούργησε με αλτρουϊσμό προκειμένου να διασώσει, τόσο το θύμα, όσο και τον κόσμο που ήταν εκεί.

Επιπλέον, η όλη τακτική των κατηγορουμένων εστιάστηκε στη μετατροπή του θύματος σε θύτη, χαρακτηρίζοντάς τον «τρομερά επικίνδυνο» ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας, την ώρα που το βίντεο που υπάρχει δείχνει τα πράγματα όπως έγιναν, αν και δεν έτυχε ιδιαίτερης προσοχής στη δίκη.

Κλείνοντας τονίζει ότι η δικαιοσύνη πρέπει να δώσει ένα μήνυμα προς την κοινωνία ότι δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά τέτοια εγκλήματα, σημειώνοντας ότι αν η απόφαση δεν είναι η αναμενόμενη, τότε θα σταλεί το μήνυμα ότι μπορεί να επικρατήσει η βαρβαρότητα.

Συνέντευξη στον Μάριο Διονέλλη, στις 12.06.2024 – www.pisoselides.gr