ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο «ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αυτοβούλως θα παραστεί σήμερα Δευτέρα (29/1) στον Εισαγγελέα, ο Πολυχρονόπουλος, ενώ ανεστάλη η δράση της κοινωνικής κουζίνας στην Πάτρα. Οι δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν ενώ δεν μίλησαν μαζί του ούτε οι εργαζόμενοι της κοινωνικής κουζίνας.

Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας “ο Άλλος Άνθρωπος”, από το Σάββατο βρίσκεται στην Πάτρα, ωστόσο την Κυριακή (28/01) ανέστειλε την προγραμματισμένη δράση της κοινωνικής κουζίνας στην πλατεία Γεωργίου. Οι δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν ενώ δεν μίλησαν μαζί του ούτε οι εργαζόμενοι της κοινωνικής κουζίνας, που μαγείρεψαν κανονικά στον Κεραμικό και μοίρασαν φαγητό στους άπορους.

Στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται “από το 2020 να συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με την μητέρα και τον γαμπρό του αποκομίζοντας περίπου 200.000 ευρώ”. Επίσης, τονίζεται μεταξύ άλλων, πως “διατάσσουμε την δέσμευση κάθε περιουσίας, ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών τίτλων επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων”.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η διαδρομή του χρήματος είχε ως εξής:

  • Πολίτες κατέθεταν δωρεές για την ενίσχυση της κοινωνικής κουζίνας
  • Αυτά τα χρήματα τα κατέθεταν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι υπήρχαν και σε αναρτήσεις στα social media του Άλλου Άνθρωπου.
  • Από εκεί μεταφέρονταν σε στοιχηματικές εταιρείες και τυχερά παίγνια
  • Μεγάλο μέρος από αυτά έγιναν ανάληψη σε μετρητά.