ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ3

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) καταγγέλλει ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ αρνήθηκε την παρουσία αντιπροσωπείας δημοσιογράφων της ΕΡΤ3, που ήθελαν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για την υποβάθμιση και τη συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος του καναλιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ Κ. Ζούλας αρνήθηκε την παρουσία αντιπροσωπείας δημοσιογράφων της ΕΡΤ3, μεταξύ των οποίων και μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ που εκπροσωπούσαν την Ένωση, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσία της αντιπροσωπείας ζητήθηκε ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ, εφόσον το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ΑΕ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Ένωσης για συνάντηση.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν να παρουσιαστούν οι θέσεις του δημοσιογραφικού κόσμου της Μακεδονίας και της Θράκης ενάντια στην υποβάθμιση και τη συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ3, όπως αποτυπώνονται στις εργασιακές συνελεύσεις και τις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ».