ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΚΑΙ… ΓΚΑΦΑΤΖΗΔΕΣ 

Για μια ακόμη φορά ανδρες των ΜΑΤ πρωταγωνιστούν στα παρεπόμενα των πορειών της χθεσινής απεργίας και διαδηλώσεων για τα Τέμπη.

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια μια διμοιρία που βρισκόταν στη πλατεία ,προκαλούσε τους διαδηλωτές με χειρονομίες. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έξι αστυνομικοί φαίνονται στο βίντεο να προκαλούν χυδαία και μάλιστα σε μία μέρα που έχει βαριά πάνω της τη σκιά του πένθους από τον θάνατο 57 ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω της σελίδας «Μένουμε Ενεργοί».

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmenoume.energoi%2Fvideos%2F1487771132148722%2F&show_text=true&width=560&t=0″ width=”560″ height=”429″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

Στη Θεσαλλονίκη είχαμε δυο ακόμη περιστατικά: Το ένα θα μπορούσε να είναι σκηνή από κωμωδία, αλλά είναι δυστυχώς πραγματικότητα και δείχνει πόσο ανεκπαίδευτοι είναι οι Ελληνες αστυνομικοί, που εύκολα χτυπάνε έναν ειρηνικό διαδηλωτή αλλά είναι απόντες όταν η Μαφία σκοτώνει στο κέντρο της Αθήνας.

Στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τετάρτης, ένας αστυνομικός των ΜΑΤ τρέχει και… χάνει το όπλο του, που πέφτει στο πεζοδρόμιο.

Ο άνδρας των ΜΑΤ ούτε που κατάλαβε τι συνέβη και περαστικοί καταγράφουν σε βίντεο το όπλο, το οποίο ήταν γεμάτο.

Το όπλο επεστράφη στην αστυνομία και μάλλον ο αστυνομικός θα το ξαναπιάσει.

Στο δεύτερο και σοβαρό αυτή τη φορά γεγονός: ένας άνδρας των ΜΑΤ ρίχνει στο έδαφος έναν διαδηλωτή και προσπαθεί να τον ακινητοποιήσει. Βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο, ενώ είναι από πάνω του. Του κρατά σφιχτά τα χέρια και τον ταρακουνά. Ο διαδηλωτής προσπαθεί να κουνηθεί, αλλά ο άνδρας των ΜΑΤ του πιέζει το κεφάλι στο έδαφος.

Γύρω ακούγονται φωνές «τι κάνεις ρε;», ενώ μία γυναίκα πλησιάζει και προσπαθεί να πείσει τους άνδρες των ΜΑΤ να αφήνουν ήσυχο τον διαδηλωτή, και επιχειρεί να τον πλησιάζει, όμως δεν της το επιτρέπουν. «Είναι παιδί» ακούγεται να φωνάζει σε κατάσταση πανικού. Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο αστυνομικός των ΜΑΤ που έχει ακινητοποιήσει τον νεαρό διαδηλωτή στο έδαφος, να τον χτυπά κουτουλώντας τον με το κράνος στο κεφάλι.