ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗ ΣΚΟΤΩΝΕ…

Οργή έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ στην οικογένεια της 43χρονης που δολοφονήθηκε στην Σαλαμίνα. «Δεν δόθηκε η εικόνα ότι κινδυνεύει τόσο άμεσα η ζωή της γυναίκας», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και πως «αυτό για το οποίο ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί είναι ότι κινδυνεύει η σωματική της ακεραιότητα», όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε να έχει δοθεί προστασία στην 43χρονη-θύμα γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει αρχείο καταγραφής περιστατικών κακοποιήσεων στο τοπικό ΑΤ, σημειώνοντας σχετικά: “Απ’ όσο γνωρίζει η αστυνομία, τελευταία φορά η γυναίκα κακοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Μετέβη στο αστυνομικό τμήμα το Σάββατο για να καταγγείλει τον κακοποιητή. Δεν ξέρουμε πόσες φορές έχει κακοποιηθεί στο παρελθόν, καθώς δεν υπάρχει αρχείο στο αστυνομικό τμήμα της Σαλαμίνας”. Προφανώς, αυτή η κατάσταση ισχύει και για άλλα ΑΤ της χώρας.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι “από μαρτυρίες μαθαίνουμε πως η γυναίκα κακοποιούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς οι γείτονες γνώριζαν, η κοινωνία γνώριζε, αλλά κανείς ποτέ δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Κι αυτό το λέω με μεγάλη πικρία, καθώς το 2023 δεν είναι δικαιολογία το “φοβάμαι να καταγγείλω στην αστυνομία”. Θεωρώ κακή δικαιολογία τον φόβο, καθώς μπορεί κανείς να τηλεφωνήσει στο 100 και ανώνυμα να ενημερώσει για την κακοποίηση μια γυναίκας”.

Υπενθυμίζεται πως η 43χρονη Γεωργία είχε καταγγείλει στο Α.Τ Σαλαμίνας τον 71χρονο σύντροφό της για ξυλοδαρμό τρείς ημέρες πριν τη δολοφονήσει. Η αστυνομία αρκέστηκε να περάσει μια εφαρμογή «panic button» στο κινητό της, αντί να παράσχει αστυνομική προστασία στην καταγγέλλουσα.

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη στο Κερατσίνι, έλαβε προθεσμία από την εισαγγελία Πειραιά, ώστε να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει δικηγόρο στον 71χρονο, ο οποίος έχει ομολογήσει το έγκλημά του, ενώ εμφανίστηκε κυνικός και αμετανόητος κατά την ανάκρισή του από την Αστυνομία, όπου φέρεται να έκανε λόγο για «ερωτική αντιζηλία» «Περίμενα για λίγη ώρα. Όταν είδα ότι έφυγε το παιδί, πήγα στην πόρτα του σπιτιού και είδα ότι ήταν ανοιχτή. Μπήκα, την πυροβόλησα και πήγα να φύγω. Έκλεισα την πόρτα πίσω μου, αλλά στη συνέχεια έσπασα το τζάμι, για να δω αν ήταν ακόμη ζωντανή..Τη σκότωσα, γιατί την έπιασα με άλλον. Τα είχα τόσα χρόνια μαζί της και το έκανε αυτό σε εμένα; Ε, ας πάω φυλακή τώρα», φέρεται να είπε.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο γυναικοκτόνος, μετά την αποτρόπαια πράξη του, μετέβη στο Κερατσίνι για καφέ.