ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ 

Μαζική απεργία πραγματοποίησαν οι ειδικευόμενοι γιατροί στην Αγγλία ξεκινώντας από σήμερα (4/1/24) το πρωί όπου πρόκειται που θα διαρκέσει έξι ημέρες, κάτι πρωτοφανές για το δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας το οποίο διέρχεται κρίση εδώ πολλούς μήνες.

Ο Ιανουάριος ενδέχεται να είναι «μία από τις χειρότερες αρχές χρονιάς» που έχει γνωρίσει το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας. Η νέα απεργία πραγματοποιείται την ώρα που το NHS είναι αντιμέτωπο με μαζικές αποχωρήσεις γιατρών, ενώ δεν είναι σε θέση να απορροφήσει τις τεράστιες λίστες αναμονής των ασθενών.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί έπειτα από τρεις ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων κρούουν το κώδωνα του κινδύνου, την ίδια ώρα,, που ο Στίβεν Πόουις στέλεχος του NHS, ζήτησε από τους ασθενείς να μην αποφύγουν να ζητήσουν βοήθεια το διάστημα της απεργίας.

«Είμαστε έτοιμοι για νέες συνομιλίες, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να τερματιστεί αυτή η απεργία», δήλωσε χθες, Τρίτη, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, υπογραμμίζοντας ότι κατά τις τρεις ημέρες απεργίας τον Δεκέμβριο ακυρώθηκαν 88.000 ραντεβού.

Όμως για το συνδικάτο BMA, «η κυβέρνηση δεν εμφανίστηκε ικανή να παρουσιάσει μια αξιόπιστη πρόταση για τους μισθούς», υποβάλλοντας πρόταση που δεν αντισταθμίζει τη μείωση της αγοραστικής δύναμης.