ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Απειλές για αντίποινα στον Ισραηλινό στρατό προανήγγειλε σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Hassan Nasrallah, που πραγματοποίησε διάγγελμα για τον θάνατο του αξιωματούχου της Χαμάς, Saleh Al-Arouri λέγοντας χαρακτηριστικά πως “Θα το μετανιώσουν όσοι μάς πολεμήσουν” και πως “δεν θα υπάρχουν ανώτατα όρια, δεν θα υπάρχουν κανόνες”

Απευθυνόμενος στον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, είπε ότι “δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν τους στόχους τους στον πόλεμο”. “Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο. Όσοι σκέφτονται να πάνε σε πόλεμο μαζί μας θα το μετανιώσουν. Ο πόλεμος μαζί μας θα έχει πολύ υψηλό κόστος”. Πρόσθεσε επίσης ότι αν το Ισραήλ διεξάγει πόλεμο στο Λίβανο “δεν θα υπάρχουν ανώτατα όρια, δεν θα υπάρχουν κανόνες” για τις μάχες της Χεζμπολάχ.

Στην ομιλία του για την τέταρτη επέτειο από τη δολοφονία του Qassem Soleimani, του Abu Mahdi Al-Muhandis και των συντρόφων τους, ο Hassan Nasrallah, εξέφρασε βαθιά θλίψη για τον πρόσφατο “μαρτυρικό θάνατο” του νούμερο δύο της Χαμάς, Saleh Al-Arouri και των συντρόφων του στη Βηρυτό.

Ο Nasrallah χαρακτήρισε τον Al-Arouri ως έναν διακεκριμένο ηγέτη που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση της αντίστασης μέχρι τη νύχτα του μαρτυρικού του θανάτου. Μετέφερε συλλυπητήρια και συγχαρητήρια στον ιρανικό λαό με αφορμή την επίσημη επέτειο, υπενθυμίζοντας τη σημαντική συμβολή του Qassem Soleimani, του Hajj Abu Mahdi Al-Muhandis και των Ιρανών, μαρτύρων συντρόφων τους.