ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΣΤΙΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Με τις ευρωεκλογές να είναι προ των πυλών, η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις, με  τις κατηγορίες να αφορούν μέχρι και το ότι η ίδια (τάχα) επιδιώκει να χτίσει κομματική καριέρα «εκμεταλλευόμενη» την προσωπική της τραγωδία.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δήλωση στελέχους της Ν.Δ. Λέσβου που κατηγόρησε την κ. Καρυστιανού πως «εργαλειοποιεί» τον θάνατο του παιδιού της «για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική» της «εξέλιξη».

«Δεν συνταχθήκαμε με κανένα κόμμα όπως μας κατηγόρησαν από την αρχή. Τώρα μας κατηγορούν πάλι. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, δεν καπηλευόμαστε κανέναν, ούτε αισθανόμαστε επαίτες. Λυπόμαστε βαθύτατα για την άδικη και αισχρή επίθεση προς το πρόσωπο μου/μας και τις κινήσεις μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μ. Καρυστιανού, σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook, ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση. 

Επίσης, η κ. Καρυστιανού –στην ίδια ανάρτηση– απάντησε και στις κατηγορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «άνθρωποι που δε δέχτηκαν το Σύλλογο από την αρχή έχουν βαλθεί να τον διαλύσουν». 

Για άλλη μια φορά, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και για τον λόγο ο Σύλλογος στράφηκε στα Ευρωπαϊκα Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Εμείς , οι οικογένειες που απαρτίζουν το Σύλλογο, δεν εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη γιατί δεν είναι ανεξάρτητη , γιατί δεν είναι αδέκαστη και έχουμε άπειρα παραδείγματα κακοδικίας ειδικά σε περιπτώσεις πολιτικών κατηγορούμενων. Εμείς , επιλέξαμε να στραφούμε αμέσως προς το εξωτερικό, τα Ευρωπαϊκα Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεθοδεύουμε τις κινήσεις μας προς τους επερχόμενους δικαστικούς αγώνες κάθε φορά εντοπίζοντας την ορθότερη κίνηση. Μέσα από έρευνα, κάθε καινουρια πληροφορία καθορίζει και την επόμενη μας απόφαση». 

Η αναρτηση της Μαριας Καρυστιανου

Στην ανάγκη μου να διαφυλάξω την ιερότητα του αγώνα μου προσωπικά αλλά και του Συλλόγου , διατύπωσα κάποιες σκέψεις   :
Ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών , ιδρύθηκε στις 2/5/2023 , από  ορισμένες οικογένειες  θυμάτων που κατάφεραν να οργανωθούν  άμεσα. 
Ο  σκοπός ίδρυσης του είναι η προσπάθεια   δικαίωσης των νεκρών  αλλά και η  αλληλοστήριξη στον δύσκολο αγώνα απέναντι  στο βαθύ κράτος και τη διαφθορά που σκότωσε  τα παιδιά μας.
Πολύ σύντομα διαπιστώθηκε πως όλοι οι Έλληνες  είχαμε κάτι κοινό με το έγκλημα στα Τέμπη. 
Όχι όλοι το δικό μας ανείπωτο πόνο της  απώλειας, όλοι όμως αισθανθήκαμε θυμό , οργή  και αγανάκτηση για το κακό που βιώσαμε . 
Στα Τέμπη, όλοι γίναμε ένα. 
Καθώς θα μπορούσαμε να ήμασταν θύματα ή  γονείς θύματος.
Δυναμικά αποφασίσαμε να αντιδράσουμε. 
Χωρίς να μας ενδιαφέρει πόσοι είμαστε  αριθμητικά, ξεκινήσαμε  κινητοποιήσεις, διαμαρτυρηθήκαμε  εντός και εκτός χώρας, εγείραμε  διαδικασία άρσης της ασυλίας προκειμένου να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι .
Δραστηριοποιούμαστε  συνεχώς προς την κατεύθυνση της δικαίωσης.
Μόνοι μας, με δικά μας έξοδα που δε λογαριάζουμε .Ένα χρόνο μετά την ίδρυση του συλλόγου , ξεκινήσαμε να δεχόμαστε εγγραφές. 
Εμείς , οι οικογένειες  που απαρτίζουν το Σύλλογο  , δεν εμπιστευόμαστε  την  Ελληνική Δικαιοσύνη γιατί δεν είναι ανεξάρτητη , γιατί δεν είναι αδέκαστη και έχουμε άπειρα παραδείγματα κακοδικίας  ειδικά σε περιπτώσεις πολιτικών κατηγορούμενων  . 
Εμείς , επιλέξαμε να στραφούμε  αμέσως προς το εξωτερικό, τα Ευρωπαϊκα Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεθοδεύουμε τις κινήσεις μας προς τους επερχόμενους δικαστικούς αγώνες  κάθε φορά εντοπίζοντας την ορθότερη κίνηση. Μέσα από έρευνα, κάθε καινουρια πληροφορία καθορίζει και την επόμενη μας απόφαση. 
Είναι αυτονόητο ότι ένας δυνατός αριθμητικά και οικονομικά  συλλογος μπορεί να καταφέρει περισσότερα  . 
Τα όποια έσοδα του συλλόγου αποτελούν για μας κύρια προϋπόθεση ως προς τις αναγκαίες νομικές κινήσεις μας . Είναι η μόνη μας εξασφάλιση ως προς το να δούμε φως στην υπόθεση. 
Δεν θα χρησιμοποιηθούν για να μας βοηθήσουν να ζήσουμε. Είναι τραγικό κάποιοι να ξεστομίζουν κάτι τέτοιο. 
Με όρους απόλυτης ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ θα τα διαχειριστούμε .
Δεν συνταχθήκαμε με κανένα κόμμα όπως μας κατηγόρησαν από την αρχή.
Τώρα μας κατηγορούν πάλι. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν  ,   δεν  καπηλευόμαστε κανέναν , ούτε  αισθανόμαστε  επαίτες .  
Λυπόμαστε βαθύτατα  για την άδικη και αισχρή επίθεση προς το πρόσωπο μου/μας και τις κινήσεις μας. 
Βουτηγμένοι στον πόνο ουδέποτε  μιλήσαμε εναντίον συγγενών όπως έχει συμβεί σε εμάς. 
Έχουμε υπομονή  και στεκόμαστε  με ευγένεια και σεβασμό. Νιώθουμε ότι έτσι  θα ήθελαν τα παιδιά μας να λειτουργούμε.
Άνθρωποι που δε δέχτηκαν το Σύλλογο από την αρχή έχουν βαλθεί να τον διαλύσουν.
Ας γνωρίζουν ότι παραμένουμε στη θέση μας , ακλόνητοι .
Συνεχίζουμε στον δρόμο μας ανεπηρέαστοι  απο παρεμβολές και κριτική. 
Επειδή σεβόμαστε τον πόνο του πένθους , έχουμε κατανόηση για κινήσεις που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.  Το ίδιο επιθυμούμε όμως και για μας . 
 Ευχαριστούμε όλους όσοι  είναι διπλα μας και αντιλαμβάνονται  τον σκοτεινό σκοπό αυτών των επιθέσεων . 
Τέλος, ξεκαθαρίζουμε ότι είναι  σαφές δικαίωμα του Συλλόγου να αποφασίζει τον τρόπο λειτουργίας του . Πάντα  ΝΟΜΙΜΑ και με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. 
Οτιδήποτε άλλο είναι ξένο προς εμάς και μας εκπλήσσει που θεωρήθηκε πιθανό ενδεχόμενο από κάποιους.
 Η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική για όποιον είναι μακριά από αυτό που εμείς πρεσβεύουμε . 
Όλα ανθρώπινα και κατανοητά. 
Είναι προφανές ότι ο Συλλογος δεν είναι απρόσωπος. Αποτελείται από συγγενείς θυμάτων και η κάθε επίθεση με οποιαδήποτε μορφή δηλώσεων και σχολίων ,  μας αφορά  προσωπικά  και αμαυρώνει τη μνήμη των παιδιών μας. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΒΡΗ. Και αυτό είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!
Εμπιστευόμαστε τη δύναμη της συλλογικότητας .
Καλούμε όλους τους συγγενείς των θυμάτων ,  τους τραυματίες και τους πολίτες  που συντονίζονται με τον αγώνα μας , να γίνουν ένα με εμάς και το σκοπό μας . Μέχρι τώρα έχουμε ήδη καταφέρει παρά πολλά . Όλοι μαζί θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα .

Συνεντευξη Τυπου στις 5 Ιουνιου του Συλλογου Ατομων Πληγεντων του δυστυχηματος

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας» θα πραγματοποιηθεί αύριοΤετάρτη 5 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Μιχάλη Επάμ. Ζαφειρόπουλου» από τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023» .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13.30.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου, συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, μέσω πλατφόρμας έχουν συγκεντρωθεί 1,5 εκατομμύριο υπογραφές Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι απαιτούν, κατ’ εφαρμογήν του άρ. 73 παρ. 6 του ελληνικού Συντάγματος, να συζητηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μην παραμένουν «γράμμα κενό» η ποινική ευθύνη Υπουργών και το σύστημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας. 

Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχουν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», Μαρία Καρυστιανού, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, η αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ., Μαρία Καραμανώφ, και ο αν. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ, Νίκος Παπασπύρου.