ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τον πολιτικό γάμο για όλα τα πρόσωπα και το δικαίωμα τεκνοθεσίας ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών. Η Ντόρα Μπακογιάννη με δήλωσή της στο MEGA, τάχθηκε υπέρ της πλήρους ισότητας στον πολιτικό γάμο, θέτοντας ευθέως την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης που θα αναγνωρίζει δικαίωμα τεκνοθεσίας σε όλα τα πρόσωπα.

Η απάντηση στην ακροδεξιά πτέρυγα της κυβερνώσας παράταξης ήρθε σήμερα από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία όχι μόνο υπερασπίστηκε το ενδεχόμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας για πολιτικό γάμο αλλά έθεσε ξεκάθαρα και ζήτημα αναγνώρισης του δικαιώματος τεκνοθεσίας ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών και «προστασίας» των παιδιών που είναι «αδικημένα από τον νόμο». 

Οι δηλώσεις της πρώην υπουργού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχουν υποστηρίξει δημόσια «γαλάζια» στελέχη, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Υπενθυμίζεται πως, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μάκης Βορίδης έθεσε «βέτο» στον γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει. Ομοφοβική και ακροδεξιά ρητορική ακολουθεί σταθερά -εδώ και χρόνια- και ο Αντώνης Σαμαράς. Την προηγούμενη Κυριακή, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή, ο πρώην πρωθυπουργός διαφώνησε με τον πολιτικό γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων και μίλησε για «την πυρηνική οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας».

«Εγώ -όπως με ξέρετε- ανήκω στην κατηγορία των εξαιρετικά παραδοσιακών ανθρώπων. Είμαι παραδοσιακή μαμά και γιαγιά. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν μόνο οι πυρηνικές, παραδοσιακές οικογένειες. Υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες χωρισμένων γονιών, και υπάρχουν και παιδιά ομόφυλων ζευγαριών», είπε αρχικώς η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφορικά με τις πιθανές αντιδράσεις εκκλησιαστικών κύκλων και θρησκευτικών οργανώσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε: «Όλες οι εκκλησίες έχουν αντιδράσει. Δεν μιλάμε για γάμο σε εκκλησίες, δεν τίθεται θέμα. Αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα από την αναγνώριση των δικαιωμάτων κάποιων ανθρώπων. Εγώ θα είμαι η τελευταία που θα πω στον άλλον πώς θα ζήσει τη ζωή του, όπως δεν θέλω να μου πουν εμένα πώς θα ζήσω τη ζωή μου. Αλλά θα προστατεύσω τα παιδιά. Αυτό είναι θέμα της πολιτικής. Εγώ είμαι πάρα πολύ ξεκάθαρη».