«ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” 

Όταν ο ηγεμόνας νιώθει ισχυρός, χρησιμοποιεί με αλαζονία τις περισσότερες φορές, τα πάντα προκειμένου να πείσει τους πληβείους ότι αυτό που αντικρίζουν με τα ίδια τους τα μάτια δεν είναι η πραγματικότητα αλλά μια ψευδαίσθηση. Με λίγα λόγια μας λένε ότι έχουμε…”παραισθήσεις”.

εν είναι αυτό που βλέπουμε, ούτε καν αυτό που ζούμε… Είναι μια προπαγάνδα με σκοπό να “βλάψει” επικοινωνιακά την “άριστη” κυβέρνηση. 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ αυτό ισχυρίζεται το υπουργείο Υγείας αναφορικά τη φωτογραφία που απεικονίζει τον συνωστισμό ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Γεννηματάς. 

Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει μόνο για μια …στιγμή την κατάσταση που επικρατεί στο Γ. Γεννηματάς. Μάλιστα τονίζει ότι οι φωτογραφίες « έχουν σκοπό να προκαλέσουν (τεχνητά), δυσμενή εντύπωση, σε Νοσοκομειακή Μονάδα Πρώτης Γραμμής, ως το Νοσοκομείο «ΓΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» , το οποίο, καθημερινά και -ιδίως- στις Γενικές Εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας».

Κατά την ίδια λογική, λοιπόν, οι αναμονές που φτάνουν και τις 8 ώρες, τα ράντζα στους διαδρόμους και το λιγοστό προσωπικό να τρέχει να εξυπηρετήσει τα εκατοντάδες περιστατικά που πλημμυρίζουν τα ΤΕΠ, οι αντίξοες συνθήκες, τα εντέλλεσθε στους γιατρούς για μετακινήσεις και εφημερίες δεν είναι η άθλια πραγματικότητα που ζουν εργαζόμενοι και ασθενείς στα νοσοκομεία αλλά ένα νοσηρό σχέδιο συκοφάντησης της επιτελικής κυβέρνησης. 

Θα ξανακάναμε επίκληση στην ντροπή… αλλά δεν έχει νόημα. Είναι κάτι που η κυβέρνηση δεν διαθέτει! 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Αναλυτικά η ανακοίνωση που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα …αδικαιολόγητα αναφέρει: 

Ως προς τα δημοσιεύματα της ηλεκτρονικής σελίδας ¨902.gr¨ , ανακοινώνονται τα εξής :

1. Η φωτογραφία, στο δημοσίευμα της 15/05/2024, (09:56 hrs) απεικονίζει το ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ των ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» της ημέρας 11/05/2024 (Σάββατο, ημέρα εφημερίας/ 24ωρης της Ομάδας Α΄, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ – ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ).

2. Η (δεύτερη) φωτογραφία, στο δημοσίευμα της 15/05/2024, (22:20 hrs) απεικονίζει ομοίως τον ίδιο χώρο, στην εφημερία της 15/16-05-2024 (16ωρη) του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

3. Εντός των χώρων ΤΕΠ, υφίστανται (3) Ιατρεία Υποδοχής (ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ). Εντός του ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ υφίστανται (15) σταθερές θέσεις εξέτασης ασθενών.

– Στο πλαίσιο υποδοχής πλειόνων περιστατικών τα οποία διακομίζονται μέσω Σ/ΕΚΑΒ και ιδιωτικών ομοίων), τα εν λόγω περιστατικά προωθούνται ΑΜΕΣΩΣ εντός του χώρου ΤΕΠ, προκειμένου να βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας εξέτασης.

– Συναφώς τα ασθενοφόρα (κυρίως ΕΚΑΒ) αποδεσμεύονται, ώστε να είναι διαθέσιμα για κάλυψη αναγκών υγείας.

4. Στις εν λόγω Γενικές Εφημερίες, προωθήθηκε μονοψήφιος αριθμός φορείων, εντός του ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ, εν όψει της εξέτασης ασθενών που ακολουθεί.

5. Όπως είναι γνωστό οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές. Και πάντως χρειάζεται να διασυνδέονται με πληροφορίες και στοιχεία.

– Στην εφημερία της 11/05/2024, οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ήταν (983) και οι εισαγωγές ασθενών (180) ( Διακινήθηκαν με Σ/ΕΚΑΒ, πλέον των (190) ασθενείς)

– Αναπτύχθηκαν αρχικά (15) επικουρικές κλίνες, οι οποίες διευθετήθηκαν μετά το πέρας της εφημερίας, χωρίς περαιτέρω πρόβλημα.

6. Στην εφημερία της 15/16-05-2024 , οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ανήλθαν σε (672) και οι εισαγωγές ασθενών σε (156). Διακινήθηκαν με Ασθενοφόρα (Σ/ΕΚΑΒ και Ιδιωτικά ), (150) ασθενείς)

– Έχουν Αναπτυχθεί (15) επικουρικές κλίνες, λόγω του φόρτου, οι οποίες θα διευθετηθούν έως τις μεταμεσημβρινές ώρες της 16/05/2024.

7. Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, οι συγκεκριμένες φωτογραφικές απεικονίσεις, έχουν σκοπό να προκαλέσουν (τεχνητά), δυσμενή εντύπωση, σε Νοσοκομειακή Μονάδα Πρώτης Γραμμής, ως το Νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» , το οποίο, καθημερινά και -ιδίως- στις Γενικές Εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας.