ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Με ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση δράσεων, προχωρούν οι αγρότες μετά την κυβερνητική κοροϊδία και τα “τυράκια”του υπουργού. Και την Εθνική Οδό, προς Θεσσαλονίκη, έκλεισαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο Πλατυκάμπου, στη Λάρισα, καθώς κατάφεραν εν τέλη, να σπάσουν τα μπλόκα της αστυνομίας. Στόχος τους, της επόμενες μέρες, να πλημμυρίσει από διαδηλωτές και τρακτέρ η έκθεση “Agrotica“.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αυτή την ώρα κάνουν τη γενική τους συνέλευση, λέγοντας ότι δε θέλουν να κλείσουν τον δρόμο, αλλά να αναδείξουν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας συνάντηση με το Μαξίμου κι όχι με υπουργούς γιατί θεωρούν πως τα αιτήματά τους δε μεταφέρονται σωστά.

Νωρίτερα, αγρότες με τα τρακτέρ τους μετακινήθηκαν από την πλατεία της Λάρισας και ενίσχυσαν το μπλόκο στον Πλατύκαμπο. Αποφάσισαν επίσης να συγκροτηθεί επιτροπή από το συγκεκριμένο μπλόκο, η οποία θα προχωρήσει στην όποια συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο και την κυβέρνηση. Ακόμη, σε καθημερινή βάση θα προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις στον δρόμο, ώστε να συναποφασίζουν όλοι μαζί τις επόμενες κινήσεις τους.

Ως προς τα αιτήματά τους, πρώτο τίθεται το θέμα της υλοποίησης έργων στις παρακάρλιες περιοχές, που εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το νερό. Ζητούν άμεσα λύσεις, ώστε το νερό να φύγει από τον κάμπο το δυνατό συντομότερο. Ζητούν παράλληλα, άμεσα αποζημιώσεις από τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και διεκδικούν μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτερη εγγυημένη τιμή, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και τροποποίηση της ΚΑΠ, με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των παραγωγών.

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες και στη Βόρεια Ελλάδα, με ανάλογα αιτήματα. Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και αποφάσισαν να κατέβουν την προσεχή Πέμπτη, στην έκθεση Agrotica, με τα τρακτέρ τους.

Φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν 300-400 τρακτέρ και 20.000 αγρότες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ημέρα που ξεκινά η έκθεση στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός τους είναι να παραμείνουν εκεί και τις τέσσερις ημέρες που διαρκεί. Παράλληλα θα συντάξουν ένα υπόμνημα που θα καταθέσουν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα και σε αυτό θα αναφέρουν ότι ζητούν άμεσα μία συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επίσης την άμεση λύση των προβλημάτων τους.