ΟΤΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΥΨΩΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ – ΟΤΑΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΜΠΤΗ

Θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη περιστατικό οπαδικής βίας από χούλιγκανς, εάν δεν είχε και πολιτικές προεκτάσεις λόγω ακριβώς της καταγωγής των οπαδών. Ο λόγος γίνεται για ισραηλινούς οπαδούς της Μακάμπι Τελ-Αβίβ η οποία έπαιζε χθες 7/3 με τον Ολυμπιακό.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή:

Οι οπαδοί της Μακάμπι βρέθηκαν στο Σύνταγμα όπου μέρα μεσημέρι ξυλοκόπησαν ανενόχλητοι δύο άτομα στη Πλατεία Συντάγματος.

Ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι οπαδοί των ομάδων επιτηρούνται σε ασφυκτικό κλοιό από την ΕΛ.ΑΣ., στη περίπτωση των ισραηλινών οπαδών η Αστυνομία ήταν απούσα, με αποτέλεσμα το σοβαρό ξυλοδαρμό δύο πολιτών από τους ισραηλινούς χούλγκαν.

Συγκεκριμένα: Ορισμένοι από τους περίπου 80 οπαδούς που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, επιτέθηκαν με μανία σε μετανάστη, τον οποίο τραυμάτισαν – για λόγο που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός, αλλά που φαίνεται να σχετίζεται με το θέμα της Παλαιστίνης. 

Το συμβάν έλαβε χώρα στο κέντρο της πρωτεύουσας και δίπλα από τη Βουλή, όπου υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι οπαδοί της Μακάμπι ήταν χωρίς επιτήρηση από αστυνομικές δυνάμεις και έδρασαν ανενόχλητοι, για άλλη μια φορά, μέσα στην ελληνική πρωτεύουσα. 

Σημειώνεται ότι είναι πολύ νωπή ακόμα η καταδρομική εισβολή των φασιστών χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που οδήγησε τελικά σε άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. ήταν «θεατής» καθ’ όλη τη διάρκεια τόσο της εισόδου των οπαδών στη χώρα, όσο και των θλιβερών επεισοδίων που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο της Ένωσης.

Τη δική της εκδοχή έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Για ακόμη μια φορά η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται καθυστερημένα και για ακόμη μια φορά παρουσιάζει κενά, με στόχο, μάλλον να δικαιολογηθεί ακόμη ένα φιάσκο και μάλιστα στο κέντρο της πρωτεύουσας, πιθανότατα το πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της χώρας.

Αφού στην ανακοίνωση διαφημίζεται ο… οργανωμένος τρόπος και το ειδικό σχέδιο για αποτροπή επεισοδίων η ΕΛ.ΑΣ. τοποθετείται για το περιστατικό στο Σύνταγμα.

Υποστηρίζει η αστυνομία ότι οπαδοί της Μακάμπι κινούνταν στην πλατεία Συντάγματος και δέχθηκαν λεκτική επίθεση από δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι πέταξαν και αντικείμενο. Στη συνέχεια αναφέρει ότι σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ ενός οπαδού και ενός εκ των δύο αλλοδαπών. 

Εκείνο, βέβαια, που αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά είναι ότι στην ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν δει τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και δείχνουν ομάδα οπαδών της Μακάμπι να ξυλοκοπά άγρια έναν άνθρωπο πάνω στα σκαλιά του Συντάγματος. Επίσης στο βίντεο δεν διακρίνεται σε κανένα σημείο ούτε παρουσία ούτε παρέμβαση της αστυνομίας.

Κι ένα ακόμη ερώτημα. Αφού το ειδικό σχέδιο της αστυνομίας προέβλεπε συγκέντρωση των οπαδών της Μακάμπι στο Καλλιμάρμαρο και εν συνεχεία στο «Γ. Καραϊσκάκης, πώς βρέθηκαν αυτοί οι περίπου 80 οπαδοί της ισραηλινής ομάδας στο Σύνταγμα; 

Εκτός κι εάν έκαναν… βόλτα στον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο κι έχασαν τον δρόμο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν μερικούς μήνες η ΕΛ.ΑΣ. Έδειξε μεγάλη σπουδή στο να συλλάβει έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων εναντίον της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισράηλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανέβηκε σε στύλο όπου τοποθέτησε μαζί με την ελληνική τη παλαιστινιακή σημαία. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα.