20 ΧΡΟΝΙΑ BAD MOVIES ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ LIVE ΣΤΟ FUZZ CLUB

Η rock n roll σκηνή της Θεσσαλονίκης ανέκαθεν ήταν μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα κατάσταση σε σχέση με ότι συνέβαινε στις άλλες ελληνικές πόλεις.

Για τη σκηνή της Θεσσαλονίκης έχουν γραφτεί πάρα πολλά και τα περισσότερα ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Στη δεκαετία του ’90, η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε  τη μήτρα και το σημείο αναφοράς για την εκτόξευση της ελληνικής rock σκηνής από τα μπαράκια και τα μικρά κλαμπ στους μεγάλους συναυλιακούς χώρους, αλλά και της επένδυσης των ελληνικών παραρτημάτων των πολυεθνικών δισκογραφικών εταιριών σε αυτό που ονομάστηκε “ελληνικό rock”

Κι αν οι Τρύπες και τα Μωρά στη Φωτιά είχαν επενδύσει μουσικά σε πιο post punk μονοπάτια, και οι θρυλικοί Mushrooms στην αναβίωση του garage punk, οι Εκτός Ελέγχου, οι Γκούλαγκ, οι Ναυτία (ένα από τα καλύτερα hardcore σχήματα της χώρας), οι Πίσσα και Πούπουλα, για να αναφέρω μόνο μερικές μπάντες από τη πόλη, έφερναν έναν εντελώς διαφορετικό ήχο στα μουσικά πράγματα.

Οι Bad Movies δεν εξαιρούνται από αυτόν τον άτυπο κανόνα της, ας πούμε, μουσικής πρωτοπορίας, παρόλο που σχηματίστηκαν το 2004.

Μια μπάντα που η αγάπη της για τη βρετανική punk rock σκηνή στα τέλη των ’70s, τα ηλεκτρικά blues, τη folk και τη country μέσα από τις punk ταχύτητες όπως τα γνωρίσαμε κυρίως από τον ήχο των Social Distortion, έγινε το σήμα κατατεθέν της και χωρίς υπερβολές μπορώ να πω ότι επηρέασε με τη σειρά της νεότερες μπάντες που βγήκαν στο ίδιο ύφος.

Μετρώντας ήδη 20 χρόνια πορείας με αμέτρητες συναυλίες σε Ελλάδα κι εξωτερικό, οι Bad Movies tτα γιορτάζουν με μια μοναδική συναυλία αύριο Σάββατο 06/4 στο Fuzz Club:

«Θεσσαλονίκη, νύχτα, πανκ ροκ, αλητεία, φιλία, αδελφοσύνη, μουσική, φασαρία, πρόβλημα, μπελάς, αγάπη, έρωτας, ταξίδι, όνειρα, ελευθερία, οικογένεια, ιδρώτας, μεθύσι, ροκ εν ρολ, συνέπεια.
20 λέξεις για κάθε χρόνο.
Για κάθε στιγμή που γελάσαμε, χορέψαμε, ιδρώσαμε, ουρλιάξαμε – όλοι μαζί – κάπου ψηλά, χαμηλά, με ζέστη, με κρύο, τη νύχτα, το ξημέρωμα, στο ηλιοβασίλεμα – σε κάποιο πατάρι,σε κάποιο υπόγειο..σε κάποιο δωμάτιο, στο δρόμο στο σπίτι στη δουλειά – με αυτούς που φύγαν, με αυτούς που μείναν, με αυτούς που θα ρθουν. Είμασταν μαζί – όλοι μαζί – και έχουμε ακόμα…
20 χρόνια Bad Movies
Σας ευχαριστούμε. »

Στη σκηνή μαζί τους θα ανέβουν άνθρωποι από συγκροτήματα και μπάντες που έχουν δώσει το δικό τους στίγμα στην εγχώρια rock n roll underground σκηνή και το hip-hop όπως οι Στοίχιμα, οι Vodka Juniors, ο Γιώργος Παυλίδης (Χάσμα, πεθαίνουν στο Τέλος) και ο Αρχαίος (Άλλος Κόσμος).

Πρόκειται για μια Punk Rock γιορτή με ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά συγκροτήματα της σκηνής.

6 Απριλίου – FUZZ, Αθήνα
(Πόρτες : 20:00 / Έναρξη : 21:00)

Εισιτήρια
https://www.more.com/music/bad-movies-20th-anniversary-live/
Early bird : 10 E
Προπώληση : 12 Ε
Ταμείο : 15 Ε