ΖΗΤΗΣΑΝ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟ – ΣΤΙΣ 24/1 Η ΔΙΚΗ

Στις 24/1 ορίστηκε η δίκη για το θανάσιμο βασανισμό του Βασίλη Μάγγου από αστυνομικούς. Την ίδια ώρα, κάλεσμα στην κοινωνία με συνέντευξη τύπου, να αντιδράσει ενάντια στις κρατικές δολοφονίες και την αστυνομική, τη ναζιστική και άλλες μορφές βίας, απηύθυναν από το Βόλο, ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου που κατέληξε ύστερα από το βάναυσο βασανισμό του από αστυνομικούς. Μαζί του και η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Στην συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο χώρο της Λέσχης Εργαζόμενων και Νεολαίας Βόλου, όπου λειτουργεί εικαστική έκθεση, αφιερωμένη στον Βασίλη Μάγγο, ο Γιάννης Μάγγος σημείωσε ότι δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά αλλά για συνειδητές επιλογές των δυνάμεων καταστολής για να χτυπηθεί κάθε αντίσταση για την υπεράσπιση των κοινών αγαθών και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εταιριών.  Και τόνισε ότι αν δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του παιδιού του και όλων των άλλων θυμάτων της κρατικής, αστυνομικής και ναζιστικής βίας, τα εγκλήματα αυτά δεν πρόκειται να σταματήσουν. Η Μάγδα Φύσσα κάλεσε σε μαζική κινητοποίηση για τη στήριξη του αγώνα της οικογένειας Μάγγου για δικαίωση και τόνισε ότι η κοινωνία μπορεί και πρέπει να αντιδράσει στη βία, αστυνομική, ναζιστική, κάθε μορφής, σε βάρος της νεολαίας, συμπεριλαμβάνοντας και το έγκλημα των Τεμπών.

 

Να σημειωθεί πως η συνέντευξη Τύπου, διεξήχθη στον χώρο που στεγάζεται η έκθεση με 26 πορτρέτα του Βασίλη Μάγγου, τα οποία δημιούργησε και εκθέτει, ο καλλιτέχνης Δημήτρης Αστερίου.