ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΝ… ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Αντί για αυξήσεις σε εφημερίες, τελικά εγκρίθηκε μειωμένο το κονδύλι, που η κυβέρνηση υποσχόταν στους Γιατρούς του ΕΣΥ, στα τέλη του χρόνου. Μειωμένο κατά ένα εκατομμύριο ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, είναι το κονδύλι για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ για το 2024 παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα του πρωθυπουργού που υποσχόταν, αυξήσεις 20%.

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) με βάση την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε για τα χρήματα που πρόκειται να διατεθούν για τις εφημερίες των γιατρών φέτος, το εν λόγω ποσό ανέρχεται σε 223.999.000 ευρώ, ένα εκατ. λιγότερο σε σχέση με το 2023.

«Προξενεί εντύπωση πού ακριβώς βρίσκεται το ποσό που αφορά την αύξηση του 20% που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ με ανάρτηση στο Facebook επισημαίνοντας ότι ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς δήλωνε ότι τα χρήματα για τις εφημερίες θα έπρεπε να είναι αυξημένο κατά 40 εκατομμύρια, σύνολο δηλαδή 250 εκατ. ευρώ.

«Άραγε τα κύματα αυξήσεων της κυβέρνησης, κατά τα λεγόμενα τους, προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς που ακριβώς βρίσκονται» αναρωτιέται η ΟΕΝΓΕ ζητώντας εξηγήσεις καθώς «με όσα προκύπτουν εκ των ανωτέρω η εξαγγελία αύξησης των εφημεριών κατά 20% εξελίσσεται σε φιάσκο».