ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ: ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΙΣ ΔΕΡΝΟΥΜΕ…

Στην Ελλάδα της “κοντής μνήμης”, αν είσαι διάσημος, πλούσιος και “καταξιωμένος”-ακόμη και το χειρότερο σκουπίδι να είσαι- πάντα θα βρίσκεται κάποιος “δημοσιογράφος” να σε πάρει υπό τη προστασία των τηλεοπτικών του “φτερούγων” για να προσπαθήσει να “διορθώσει” την εικόνα σου.

Να όπως για παράδειγμα η Ζήνα Κουτσελίνη στη περίπτωση του φίλου της (όπως η ίδια έχει αναφέρει) Απόστολου Λύτρα, η οποία έχει βάλει…πλάτη-παρά τις μεγάλες αντιδράσεις- ώστε να “διορθώσει” το “τσαλακωμένο προφίλ” του κακοποιητή μεγαλοδικηγόρου.

Δεν πρόλαβε να περάσει μια μέρα από την ώρα που η τηλεπαρουσιάστρια Ζήνα Κουτσελίνη έδειξε στην εκπομπή της «Αλήθειες με τη Ζήνα» το ενδιαφέρον της για την… καριέρα του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα που είναι καθ’ ομολογίαν κακοποιητής της συζύγου του, και η κατρακύλα συνεχίστηκε στην ίδια εκπομπή με τον δικηγόρο Σπύρο Ρομποτή να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας για «κακιά ώρα» και ότι δεν είμαστε… Σουηδία.

Θυμίζουμε ότι ο Σπύρος Ρομποτής είχε διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αργολίδα. Ελπίζουμε ότι οι «νέες ιδέες» και οι «νέοι άνθρωποι» που προωθούσε ως κεντρικό του προεκλογικό σύνθημα να μην αφορούσαν την «κακιά ώρα» και τις περιπτώσεις όπως αυτή του Α. Λύτρα.

Ο κ. Ρομποτής αρχικά είπε ότι «η δράση προκαλεί αντίδραση. Η αντίδραση μπορεί να ήταν υπερβολική… Η δράση προκαλεί αντίδραση, η αντίδραση ήταν ενδεχομένως υπέρμετρη, τον ξυλοδαρμό εννοώ ως αντίδραση. Ο κανόνας της φυσικής είναι ότι η δράση προκαλεί αντίδραση. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας μπαίνει στο αυτοκίνητο και πλακώνει τη γυναίκα του στο ξύλο; Πόσο φυσιολογικό σας φαίνεται αυτό;».

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης αντέδρασε για την προσπάθεια δικαιολόγησης του ξυλοδαρμού ως «αντίδραση». Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΜΑΡΕΔΗΣ: Θεωρώ ότι λέτε ότι ήταν η κακή η ώρα
ΡΟΜΠΟΤΗΣ: Αυτό ακριβώς εννοώ. Ήταν η κακιά η ώρα που οδήγησε στο κακό το χέρι
Μ: Α αυτό λέτε; Άρα δεν ήταν το κακό το χέρι, ήταν η κακιά η ώρα, η κακιά η σκάλα.
Ρ: Δεν είμαστε τόσο Σουηδοί, κύριε Μαρέβη
Μ: Τι σημαίνει αυτό;
Ρ: Η Σουηδία μας πέφτει λίγο μακριά. Είμαστε λίγο μακριά. Είμαστε λίγο Βαλκάνια σε αυτή τη χώρα. Δεν έχει ζήσει αναγέννηση, αλλά 400 χρόνια σκλαβιάς.