ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ» 

Για κλίμα τοξικότητας με εντολές, απειλές, μειώσεις και ρεβανσισμό έναντι υπαλλήλων του σταθμού, κάνει λόγο η συνέλευση των εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Στην ανακοίνωση-καταγγελία, οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό ζητούν συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, για το κλίμα που έχει προκύψει ενώ καταγγέλλουν και αποκλεισμό καλεσμένων.

Η συνέλευση των εργαζομένων στον 105.5 Στο Κόκκινο (ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ) έλαβε με ευρύτατη πλειοψηφία, την ακόλουθη απόφαση:

1. Ζητάμε να σταματήσει να εκπορεύεται ένα διαρκές κλίμα τοξικότητας, «εντολών», απειλών για μειώσεις και ρεβανσισμού απέναντι σε εργαζόμενους του σταθμού. Σε αυτό το κλίμα ζημιά κάνουν και αχρείαστες διαρροές που θέτουν ξανά και ξανά ζήτημα ύπαρξης ή όχι του σταθμού. Ο σταθμός αυτός, εδώ και 18 χρόνια, ξεπέρασε πάντα τις δυνάμεις του βασιζόμενος στην συναδελφικότητα και τη συνεργασία και οδηγήθηκε σε καθίζηση όποτε αυτή απειλήθηκε. Ζητάμε και αυτή τη φορά να αφεθούμε να κάνουμε ανεπηρέαστα τη δουλειά μας οι εργαζόμενοι, που κουβαλήσαμε αυτόν τον σταθμό στις πλάτες μας συχνά σε αντίξοες συνθήκες ως τώρα.

2. Ζητάμε να σταματήσει η διεύθυνση να εγκαλεί τους εργαζόμενους στις προσωπικές συναντήσεις μαζί τους, για τις αποφάσεις της συνέλευσης. Η συνέλευση των εργαζομένων δεν υπόκειται στην κρίση της διεύθυνσης. Η στήριξη των εργαζομένων που το ζητάνε είναι καθήκον της συνέλευσης και καλώς γίνεται.

3. Ζητάμε να μην υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή καλεσμένων στο ραδιόφωνο, ειδικά μεταξύ των συναδέλφων μας δημοσιογράφων. Οι αποκλεισμοί, ειδικά συναδέλφων που όποτε κλήθηκαν στον σταθμό μίλησαν με αξιοπρέπεια και απόλυτη συναίσθηση των ιδιαιτεροτήτων του Μέσου, οδηγεί σε συρρίκνωση τη δουλειά μας και τελικά τον ίδιο τον σταθμό.

4. Ζητάμε από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να καλέσει τον διευθυντή του σταθμού σε συνάντηση για να συζητηθούν τα παραπάνω ζητήματα.

5. Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ή το Γραφείο του, προκειμένου να ενημερωθεί για τις θέσεις μας και να μας μεταφερθεί ο σχεδιασμός για τα Μέσα.

6. Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί συμφωνία με τη Διοίκηση, για οριζόντιες επανορθωτικές αυξήσεις, αναλογικές με τις μειώσεις του 2018, καθώς και θεσμικές δεσμεύσεις που αφορούν μισθολογικές ωριμάνσεις και τριετίες.