ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: PREDATOR “ΔΕΙΧΝΕΙ” ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Στο Μαξίμου οδηγούν τα στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποίησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την αποστολή των 11 sms.

Τον Γρηγόρη Δημητριάδη «δείχνουν» τα στοιχεία για την αποστολή των 11 sms που ήταν μολυσμένα με Predator προς έντεκα άτομα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τα 11 άτομα – ανάμεσά τους και πολιτικοί έλαβαν το μήνυμα με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης από τον ίδιο αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει σε πρόσωπο με υψηλότατη πολιτική θέση μέχρι και το καλοκαίρι του 2022.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η «Καθημερινή», τα επίμαχα μηνύματα που ήταν μολυσμένα με το παράνομο λογισμικό, στάλθηκαν  από το υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο στους έντεκα στόχους, ως απάντηση σε ευχετήρια μηνύματα που είχε λάβει το συγκεκριμένο πρόσωπο την ημέρα της ονομαστικής του εορτής κατά τον μήνα Ιανουάριο.

Η “Κ” αναφέρει ότι επρόκειτο για μαζική αποστολή ευχαριστήριων μηνυμάτων από εταιρείες οι οποίες είχαν πάρει εντολή να εμφανίζεται ως αποστολέας ένας συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση οδηγεί στο υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο.

Τα στοιχεία που φέρεται να «δείχνουν» ότι τα 11 μολυσμένα με predator μηνύματα στάλθηκαν από τον τηλεφωνικό αριθμό του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη είναι δύο και συγκεκριμένα:

– Ο Γρηγόρης Δημητριάδης υποχρεώθηκε σε παραίτηση στις 5 Αυγούστου του 2022 όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το στοιχείο αυτό ταιριάζει με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» που αναφέρει ότι ο αποστολέας των 11 μηνυμάτων κατείχε υψηλή πολιτική θέση μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

-Τα μολυσμένα μηνύματα με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator στάλθηκαν ως ευχαριστήρια απάντηση σε ευχετήρια μηνύματα που είχε δεχθεί το πολιτικό πρόσωπο. Να σημειωθεί ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης γιορτάζει στις 25 Ιανουαρίου και το ρεπορτάζ του Mega αναφέρει ότι το πολιτικό πρόσωπο έστειλε τα μηνύματα κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2021.