Φωτια κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙ ΔΥΟ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Τα αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειας των πυροσβεστών στη φωτιά του Ναυστάθμου στα Χανιά φαίνονται από το γεγονός ότι παρά τα 8 μποφόρ και τις ριπές του ανέμου αυτή την ώρα δεν υπάρχει μέτωπο ενεργό, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Τσαπάκος, αντιπεριφερειαρχης Πολιτικής Προστασίας στα Χανιά.

Σύμφωνα επίσης με την Π.Υ και το Συντονιστικό: «Ήταν μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά γιατί εκδηλώθηκε δίπλα σε κατοικίες και πήρε γρήγορα διαστάσεις με άνεμο 8 μποφόρ. Η έναρξή της ήταν περίπου στις 08:30 και οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την έναρξη της κατόρθωσαν να την περιόρισουν».

Αυτή τη στιγμή, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μόνο καπνούς εντός της καμένης περιοχής. Να σημειωθεί ότι, χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών καμία ζημιά δεν σημειώθηκε σε υποδομές και κατοικίες.

Το 112 απέστειλε μήνυμα στις 09:05 για την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής του Ναυστάθμου. Το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης εκκενώθηκε μερικώς και προληπτικά, δεδομένου ότι δεν απειλήθηκε και έχουν επιστρέψει όλοι.

Τα παιδιά από τον Παιδικό Σταθμό στη Σούδα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γήπεδο, σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο και τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν και επιχειρούν μέχρι να σβήσει και ο τελευταίος καπνός. Συγκεκριμένα, 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή, από δυνάμεις που διέθεσε το Πολεμικό Ναυτικό του Ναυστάθμου, εθελοντές αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό έλεγχο πυρκαγιά στο δήμο Κισσάμου Χανίων

Φωτιά εκδηλώθηκε στο χωριό Βουλγάρω του Δήμου Κισσάμου σε χορτολιβαδική έκταση. ‘Αμεσα κινητοποιήθηκαν πυροσβέστες και οχήματα που κατάφεραν να την ελέγξουν σε σύντομο χρόνο.

Σε όλο τον νόμο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 και 9 μποφόρ με την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται σε εγρήγορση και επιφυλακή.

Οι δράσεις και τα επιχειρησιακά σενάρια για τη 2η μέρα της μεγάλης ‘Ασκησης ΜΙΝΩΑΣ αναβλήθηκαν λόγω της κατάστασης που δημιούργησε η φωτιά στο ναυστάθμο Σούδας , η οποία έκαψε μεγάλη έκταση με δέντρα κυρίως στην ανατολική πλευρά των εγκαταστάσεων του ναυτικού νοσοκομείου και του οικισμού της ναυτικής βάσης.

Από την αντιπεριφερεια καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.