ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ DO VALUE

Μαζική, δυναμική πορεία ενάντια σε εξώσεις και πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, πραγματοποίηθηκε σήμερα Σάββατο 2/3 στις 13.00. Η πορεία ξεκίνησε από τον ΗΣΑΠ Καλλιθέας και πέρασε μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της γειτονιάς και κατέληξε στα κεντρικά γραφεία της Do Value. Στην πορεία κάλεσαν και στήριξαν συνελεύσεις γειτονιών, πολιτικές συλλογικότητες κι οργανώσεις. Στην Do Value υπήρχε φραγμός με κλούβα και με ΜΑΤ χακί και μπλε, οι οποίοι φύλαγαν τα αφεντικά τους, δηλαδή την Do Value.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η εταιρεία διαχείρισης doValue Greece, ήδη από το τέλος του 2021, διαχειριζόταν λογαριασμούς για πάνω από 1.000.000 δανειολήπτες και έχει σημειώσει τεράστια αύξηση στα έσοδα της από το 2020 και ύστερα.

Κρίνουμε σημαντική την πρωτοβουλία που πάρθηκε και θεωρούμε πως το επόμενο διάστημα οφείλουμε να κινηθούμε μετωπικά και συλλογικά, δυναμώνοντας τις συνελεύσεις γειτονιών, ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να πάρουμε μικρές και μεγάλες νίκες σε σχέση με το ζήτημα αυτό.

Όπως γράφαμε και στο κάλεσμα της σημερινής πορείας: “Οφείλουμε να αναλάβουμε δράση, να οργανωθούμε στις γειτονιές μας μαζικοποιώντας τις αντιστάσεις μας, αποτρέποντας στην πράξη τις εξώσεις και την αρπαγή των κατοικιών μας. Από την άλλη, να διεκδικήσουμε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο την προστασία της λαϊκής κατοικίας, την κατάδειξη και την στοχοποίηση των άμεσα υπεύθυνων της επίθεσης αυτής, που δεν είναι άλλοι από τα funds, τους servicers, τους εκάστοτε κυβερνώντες και το κεφαλαιοκρατικό σύστημα.”

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ FUNDS – SERVICERS – ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ.

* Ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια σε πλειστηριασμούς & εξώσεις.