ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΙ

Δεν υπάρχει στόχος στον κυβερνητικό κατήφορο που να μην το έχει “πιάσει” η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει όριο στη χυδαιότητα, τον αμοραλισμό, τον ωμό κυνισμό και τη οσφυοκαμψία που να μην το έχει ξεπεράσει. 

Το σημερινό μπαράζ δηλώσεων από στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης που κινήθηκαν σε απόλυτο συγχρονισμό όχι μόνο κάλυψης του … “πολυχρονεμένου” τους πρωθυπουργού, αλλά και υποβάθμισης του ίδιου του εγκλήματος. Αδιανόητο δηλαδή! Τους ακούσαμε να υποβιβάζουν το γεγονός της αφαίρεσης μιας ζωής και των ευθυνών που προκύπτουν για τον τρόπο με τον οποίο συνέβη για να βγει οσία περιστερά η κυβέρνηση, οι χειρισμοί της οποίας και φυσικά ο Κ. Μητσοτάκης. 

Παραθέτουμε τα όσα ειπώθηκαν σήμερα με δηλώσεις τηλεοπτικά κανάλια. Διαβάστε, ακούστε και…. “θαυμάστε” τους: 

Νότης Μηταράκης: 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. που θήτευσε ένα σύντομο διάστημα και  στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εμφανίστηκε σε ρόλο “λαγού”, είπε: 

«Φανταστείτε ο φρουρός που ήταν στο τμήμα να είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον είχε πυροβολήσει. Πιθανότατα σήμερα θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή» κεραυνοβολώντας τη λογική…

Και συνέχισε: «είναι λοιπόν ένα κρίσιμο ζήτημα που αυτή η στυγερή δολοφονία, αυτό το ακραίο περιστατικό, θα πρέπει να μας κάνει να αναστοχαστούμε για το πως θέλουμε η Αστυνομία να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά βίας» . 

Δηλαδή, κύριε Μηταράκη; Η Αστυνομία ή θα χτυπάει στο ψαχνό ή θα δολοφονούνται γυναίκες μπροστά στα μάτια της;  “Πρέπει να ξαναδούμε τους κανόνες εμπλοκής για τη χρήση όπλων από τους αστυνομικούς», είπε ο κύριος βουλευτής, ξεκαθαρίζοντας τελικά πού ακριβώς το πάει. Στο μεταξύ, ήταν, τουλάχιστον ικανοποιημένους που ο αστυνομικός δεν θα περάσει τη ζωή του στη φυλακή… Εντάξει, το κορίτσι δεν έχει καν ζωή, αλλά όπως θα συμπληρώσει και ο αμέσως επόμενος κυβερνητικός φωστήρας: “Κοινωνία χωρίς έγκλημα δεν υπάρχει”!

Ο Αδωνις Γεωργιάδης εξειδικεύει τον προηγούμενο:

“Στην Ελλάδα ζούμε στο έξης παράδοξο: αν η αστυνομία δρα ρωτούμε γιατί έδρασε αν δεν δρα γιατί δεν έδρασε. Είμαι υπέρ της πιο αυστηρής αστυνομίας, είμαι πολύ υπέρ των καμερών στους δρόμους”, είπε… Διότι, σκέφτηκαν οι κύριοι αυτοί ότι αυτή είναι μια λαμπρή ευκαιρία η Αστυνομία να μετατραπεί σε δημόσιο τιμωρό και το κράτος δια των μηχανισμών καταστολής σε “Μεγάλος Αδερφό”. 

Και συνέχισε απτόητος σε κυνικό οίστρο: “Το να παίρνουμε, πάντως ένα περιστατικό και να το κάνουμε σημαία για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα νομίζω ότι δεν είναι σωστό (!) Πόσες έχετε ακούσει την είδηση ένας αστυνομικός να έχει σώσει μια ανθρώπινη ζωή εκτός υπηρεσίας; Δεν έχουμε και αυτά τα φαινόμενα στην κοινωνία μας, δεν είναι όλα διαλυμένα ούτε όλα μαύρα. Κοινωνία χωρίς έγκλημα δεν υπάρχει. Χθες σκοτώθηκαν 2 παιδάκια σε ένα σχολείο στη Φινλανδία, την πιο ασφαλή χώρα του κόσμου. Η ΕΛΑΣ έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην πάταξη του εγκλήματος”. 

Καταλάβατε; Δεν το βρίσκει σωστό να συγκλονίζεται η κοινωνία για ένα τέτοιο έγκλημα. Και προς θεού… ούτε να βγάζει συμπεράσματα για την αγία κυβέρνηση και τα σώματα ασφαλείας. 

Ο Π. Μαντούβαλος και τα “βάσανα” του πρωθυπουργού!

Η κορύφωση του κατήφορου με ισχυρές δόσεις ιδεασμού αυλικού του αυτοκράτορα και πηχτό πολιτικό αμοραλισμό, ήρθε  από τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Π. Μαντούβαλο ο οποίος χωρίς ίχνος ντροπής  στον ΣΚΑΪ, αφού γνωστοποίησε ότι “έχει… πίστη στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. συνέχισε τον βαθύ συλλογισμό του:  «δεν γίνεται να βασανίζεται εκείνος ο πρωθυπουργός, να κάνει χίλια πράγματα και να του χαλάει μια στιγμή, μια δολοφονία στο αστυνομικό τμήμα. Αυτό δεν το δέχομαι».

Καταλάβατε; Ο κύριος αυτός δεν δέχεται να χαλάει η εικόνα της αυτού μεγαλειοτήτος πρωθυπουργού… από μια στιγμή! Η δολοφονία μιας γυναίκας από ένα απόβρασμα, μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, λίγα λεπτά αφού είχε ζητήσει βοήθεια από τους αστυνομικούς…  είναι μια στιγμή! 

Μια ατυχία, δηλαδή, στη θριαμβευτική πορεία του πρωθυπουργού! Μια αναποδιά! Ενα κορίτσι που του κόπηκε το νήμα της ζωής, είναι ένα εμπόδιο στο δρόμο εκείνου του “επιτελικού” και “άριστου”, που βασανίζεται! 

Ξέρετε κάτι κύριοι; Είμαστε σίγουροι μπορείτε και πιο κάτω σε αυτόν τον αδιανόητα χυδαίο κατήφορο που έχετε πάρει  

Πηγή: imerodromos.gr