ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. 21 ΑΤΟΜΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΕΙΟ

Ξεκινά σήμερα 08/07, στο Εφετείο η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών θα βρεθούν ξανά οι 21 κατηγορούμενοι μετά την έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας εφετών Σπύρος Παππάς και αφορά το ύψος των ποινών για τους καταδικασθέντες το αθωωτικό μέρος της ετυμηγορίας του δικαστηρίου

Πρόκειται για τους υπεύθυνους εκείνη την περίοδο, σε Πυροσβεστική, Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους οποίους αποδόθηκαν κατηγορίες για τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι 21 θα δικαστούν ξανά μετά από εισαγγελική έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα κρίνει και τις ομόφωνες αθωώσεις για 15 κατηγορούμενους αλλά και το ύψος των ποινών για 5 καταδικασθέντες.

Εκτός της εισαγγελικής έφεσης, θα δικαστεί κατόπιν δικής του έφεσης ο 6ος καταδικασθείς σε πρώτο βαθμό, πολίτης που κρίθηκε ένοχος για την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Μάτι: Κίνδυνος παραγραφής

Η δίκη θα αρχίσει σχεδόν τρεις μήνες μετά την έκδοση της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος παραγραφής ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Η υπόθεση πρέπει να έχει κριθεί αμετάκλητα , δηλαδή και από τον Άρειο Πάγο, ως το 2026.

Οι εφέτες καλούνται να αξιολογήσουν τα στοιχεία της υπόθεσης και να αποφανθούν στο τέλος της πολύμηνης διαδικασίας που ξεκινά σήμερα, αν ορθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αναγνώρισε ελαφρυντικά σε 4 πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής και τελικά αν ορθώς επέβαλε τις ποινές που επέλεξε στους καταδικασθέντες αξιωματικούς.

Υπό κρίση επίσης είναι και η ομόφωνη αθώωση των δεκαπέντε κατηγορουμένων.