«ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ3»

Ερωτήματα για το μέλλον της ΕΡΤ από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, που καλεί την διοίκηση της Ραδιοτηλεόρασης να απαντήσει επιτέλους στους εργαζόμενους και στους συμπολίτες μας που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζει πως «η Διοίκηση της ΕΡΤ τηρεί σιγήν ιχθύος χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα, όπως έκανε και με τη δημιουργία του ERTNEWS, το οποίο δεν είχε παρουσιαστεί σε κανέναν επίσημο σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία και ανασφάλεια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που έχουν βιώσει στο πετσί τους το κλείσιμό της».

«Αρχικά διαβάσαμε για κλείσιμο της ΕΡΤ3, στην συνέχεια για κλείσιμο της ΕΡΤ2, ενώ τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για τη συγχώνευση της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3. Ακόμα και για αλλαγές στις ονομασίες των καναλιών διαβάσαμε. Τι από όλα αυτά αληθεύει δεν γνωρίζουμε» αναφέρει και ρωτάει:

  • Τι θα αλλάξει στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ σχετικά με την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3;
  • Τι θα αλλάξει στην διάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 και στην ένταξη του προσωπικού της;
  • Τι θα αλλάξει στον προγραμματισμό και τον έλεγχο της καθημερινής τους τηλεοπτικής  ροής;

«Η ΕΡΤ3 εδώ και χρόνια είναι ο δίαυλος που μεταφέρει τις ειδήσεις από την Περιφέρεια σε όλη την επικράτεια. Θεωρούμε ότι, αντί να συρρικνώνεται, πρέπει να αναβαθμιστεί πραγματικά και όχι στα λόγια. Η ΕΡΤ2 αντίστοιχα είναι το κανάλι που όλα αυτά τα χρόνια ήταν συνώνυμο με τον Πολιτισμό».