ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΠΟΥ ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΩΣ… ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ

Ηταν Αύγουστος του 2021 όταν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έβλεπε την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση αφού του χρεώθηκε η αποτυχημένη διαχείριση των πυρκαγιών και η τεράστια καταστροφή, κυρίως στην Εύβοια. Τον χειμώνα που είχε προηγηθεί ο ίδιος προσπαθούσε να δικαιολογήσει το προληπτικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού λόγω του χιονιά με επιχείρημα τους… νεκρούς στο Μάτι.

Σήμερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απ’ όπου είχε αποπεμφθεί πριν δύο χρόνια με απόφαση του… Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μήνυμα, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, είναι σαφές: Μπροστά στο «κύμα ορμητικών αλλαγών» που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός (κατάργηση άρθρου 16 του Συντάγματος κ.α.), στο συγκεκριμένο υπουργείο χρειάζεται ένας καλός «μπάτσος» για να αντιμετωπίσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Και παρά τις αποτυχίες, για τον Χρυσοχοϊδη μετρούν περισσότερο τα «παράσημα» που έχει στο βιογραφικό του ως υπουργός του Μητσοτάκη. Εδώ μερικά μόνο:

● Η άγρια καταστολή στις διαδηλώσεις του 2020 για το Πολυτεχνείο με πρόσχημα τον κορονοϊό και οι πρώτες απαγορεύσεις συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων μετά τη Χούντα.

● Τα περιστατικά της άγριας επίθεσης εις βάρος πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 7/3/2021 με αφορμή υποτιθέμενο έλεγχο για την τήρηση μέτρων κατά της πανδημίας.

● Ο άγριος ξυλοδαρμός του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, στον Βόλο, στις 14/6/2020. Ο Μάγγος πέθανε έναν μήνα μετά από πνευμονικό οίδημα.

● Στην πορεία κατά της αστυνομικής βίας λίγες μέρες μετά (10/3/2021) σημειώθηκε επίθεση κατά αστυνομικού για την οποία συνελήφθη και έμεινε άδικα επτά μήνες στη φυλακή ένας άνθρωπος που αποδείχτηκε ότι ούτε καν βρισκόταν στον χώρο των γεγονότων.

● Η απρόκλητη και βίαιη επίθεση στην οικογένεια Ινδαρέ κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης σε διπλανό οίκημα, στο Κουκάκι, στις 18/12/2019.

● Το ξεβράκωμα πολίτη στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια επεισοδίων, στις 6/12/2019.

● Ο βίαιος ξυλοδαρμός φοιτητή του ΑΠΘ τον οποίο τα ΜΑΤ ξεγύμνωσαν και έσερναν στον δρόμο, στη Θεσσαλονίκη στις 22/2/2021.

● Το σπάσιμο των καταλήψεων και τα «τελεσίγραφα» απέναντι στις συλλογικότητες και τους εναλλακτικούς χώρους.

● Η σκοτεινή υπόθεση Φουρθιώτη και οι προκλητικές παροχές φύλαξης που παρείχε στον παρουσιαστή η ελληνική αστυνομία.

Και μπόλικα ακόμα για τα οποία προφανώς ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κρίνεται και πάλι ως ο… «καταλληλότερος» για αυτή τη δουλειά.