ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Άλλη μία μαζική κάθοδο στην Αθήνα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους, με νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει ξανά τα προγράμματα ανεργίας, χαρακτηρίζοντάς τους «απολυμένους – ανέργους», παρά τη δικαστική απόφαση που τη δεσμεύει έως τις 18 Ιουνίου, οπότε εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα, την οποία ο πρωθυπουργός έλεγε ότι θα κάνει σεβαστή μέχρι την τελευταία στιγμή.

Οι διαδηλωτές απαιτούν να σταματήσει τώρα η κοροϊδία της κυβέρνησης και κάθε διαδικασία που τους πετά στον δρόμο, καθώς και να ανανεωθούν τώρα οι συμβάσεις τους. Όπως μεταδίδει ο 902, δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από το υπουργείο μέχρι να πάρουν κυβερνητική δέσμευση.

Όπως καταγγέλλουν μάλιστα, ο εμπαιγμός της κυβέρνησης συνεχίζεται, καθώς τους μεταφέρθηκε ότι λόγω του ανασχηματισμού, με νέα υπουργό πλέον τη Νίκη Κεραμέως, δεν υπάρχει αρμόδιος να τους συναντήσει!! 

Στην κινητοποίηση βρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ.Γ., Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ επίσης συμμετέχουν τα μέλη του Π.Γ. της Κ.Ε. Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Παρασκευάς, Γιάννης Πρωτούλης, Θοδωρής Χιώνης.

Συγκινητική είναι για ακόμη μία φορά η αλληλεγγύη των Συνδικάτων από τη Στερεά, την Εύβοια αλλά και την Αττική, που για ακόμη μία φορά δίνουν δυναμικό «παρών» στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους. 

Στην κινητοποίηση χαιρέτισαν ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και ο Δημήτρης Μπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Η δηλωση του Δημητρη Κουτσουμπα

«Απαιτούμε να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα ενάντια στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Ο κ. Μητσοτάκης να τηρήσει τις υποσχέσεις του για συνέχιση του διαλόγου με τους εργάτες για να βρεθεί βιώσιμη λύση. Φτάνει πια η κοροϊδία, τα φτηνά κόλπα, η εξαπάτηση των εργαζομένων. Εδώ και τώρα να κατέβει αυτή η κατάπτυστη πλατφόρμα που ανέβασε με εντολή του υπουργείου Εργασίας η ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ, που θεωρεί τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ απολυμένους και βεβαίως να γίνει ανανέωση των συμβάσεων, οι συμβάσεις να γίνουν αορίστου χρόνου για να μην έχουμε συνέχεια αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο Εργασίας.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ έχει παταγωδώς αποτύχει, το ξέρει όλος ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι έχουν συγκεκριμένη πρόταση που ανοίγει την προοπτική της ανάπτυξης για τη ΛΑΡΚΟ, για τους εργαζόμενους της, για την οικονομία, για την κοινωνία, σε όφελος της χώρας μας, της πατρίδας μας και των εργαζομένων. Αυτό είναι η λύση και σε αυτή την κατεύθυνση, το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στους αγώνες. Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε στιγμή. Θα πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα με τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και τους εργαζόμενους μέσα στη δουλειά τους», τόνισε ακόμη ο Δ. Κουτσούμπας.