ΒΡΗΚΑΝ ΝΕΟ… ΑΛΕΞΗ – ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ 6+6 ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ

Μετράνε αντίστροφα κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπου συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης το συντονιστικό των 6+6 για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών πριν την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από την Κουμουνδούρου και την ανακοίνωση της δημιουργίας ενός νέου κεφαλαίου στον χώρο της Αριστεράς.

Για σήμερα Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση των συντονιστικών Ομπρέλας και 6+6 με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις εν αναμονή κρίσιμες εξελίξεις

Ο Αλέξης Χαρίτσης φέρεται να έχει τεθεί επικεφαλής του νέου φορέα, ο οποίος φιλοδοξεί να ενσωματώσει δυνάμεις από τον ευρύτερο χώρο. Θεωρείται πως ο νέος φορέας δεν θα κινείται μόνο στα αριστερά, αλλά θα φτάνει ως και το προοδευτικό κέντρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, στην αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμφωνήσει και οι επτά γνωστοί βουλευτές που έχουν υπογράψει το αρχικό κείμενο των 6+6, οι οποίοι πρόκειται να σχηματίσουν μια κοινοβουλευτική ομάδα και πιθανώς να ενταχθούν σε αυτήν η κ. Πέρκα και ο κ. Τσακαλώτος.

Την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε την εμφάνιση νέων προσώπων εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ., τα οποία υποχρεούται να εμπνεύσει, επανέλαβε ότι δεν έφυγε η «Ομπρέλα» αλλά μερικά στελέχη της, ενώ για την επικείμενη αποχώρηση των 6+6, σχολίασε ότι όσο δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση ή απόφαση από μέρους τους, προς το παρόν θεωρεί ότι παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ…