ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ

Τουλάχιστον 27 νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ και νέο χτύπημα στο «Ινδονησιακό» νοσοκομείο λίγο πριν την κατάπαυση του πυρός στην Γαζα.

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa News Agency, στο σχολείο έχουν καταφύγει εκατοντάδες εκτοπισμένοι, σε μια προσπάθεια να βρουν καταφύγιο. Το κράτος – δολοφόνος συνεχίζει τις θηριωδίες ακόμη και τώρα, λίγες ώρες πριν τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός. 

Στην Τζαμπαλίγια βρίσκεται ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε 156 σχολεία και δομές για να γλιτώσουν από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς του Ισραήλ μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Κατοχικές δυνάμεις, χτύπησαν και το «Ινδονησιακό» Νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα, όπως αναφέρουν παλαιστινιακά μέσα και αναμεταδίδει το «Al Jazeera». Οι επιθέσεις έπληξαν την κύρια είσοδο του νοσοκομείου, καθώς και τις γεννήτριες ρεύματος που βρίσκονται εκεί.