ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Με καταστολή κι αδικαιολόγητη βία απάντησε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και εκπροσώπους συνδικάτων που θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά μετά το τέλος της παρέλασης στην πόλη της Λαμίας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ασκώντας αδικαιολόγητα βία παρεμπόδισαν τους εργαζόμενους που θέλησαν με το πανό τους να εμφανιστούν μπροστά στο εργαζόμενους και το λαό της Λαμίας και να ενημερώσουν για το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και της τραγικές του συνέπειες στην περιοχή.

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχοντας στο πλευρό του συναδέλφους και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας με τις δυναμικές τους παρεμβάσεις έστειλαν ηχηρό μήνυμα, αναδεικνύοντας τους εγκληματικούς σχεδιασμούς και το σκάνδαλο της κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ και δηλώνοντας την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα, με μεγάλο σταθμό το συλλαλητήριο της 28 Μάρτη στην Αθήνα.

Νωρίτερα, μέλη της διοίκησης του σωματείου και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ανάρτησαν γιγαντοπανό σε κεντρικό κτίριο της πόλης διατρανώνοντας: «Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, στις απολύσεις, στο μαρασμό του τόπου μας» ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις από αντιπροσωπείες εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν και στις εορταστικές εκδηλώσεις γύρω από τα χωριά του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Tην επίθεση καταγγέλλουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας.

«Δεν θα μας κλείσετε το στόμα. Το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ θα το μάθει όλη η Ελλάδα», απαντούν τα Σωματεία εργαζομένων στην καταστολή και την αδικαιολόγητη βία της κυβέρνησης απέναντι στην ειρηνική θέληση των εργαζομένων να διαδηλώσουν στη Λαμία και να ενημερώσουν για το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, το ξεσπίτωμα των οικογενειών τους και το μαράζωμα ολόκληρων περιοχών.

«Σε 5 ημέρες λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και η κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να μας απαντήσει τι θα γίνει. Η μη  ανανέωση τους θα είναι η αφετηρία για το Γολγοθά 850 οικογενειών και το μαρασμό των περιοχών γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς. Κάτω από αυτές τις συνθήκες που έχουν φέρει τον αναβρασμό στις τοπικές κοινωνίες γύρω από την ΛΑΡΚΟ, προετοιμάζουμε την μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 28 Μαρτίου στις 5 μ.μ.», αναφέρει το Σωματείο και προσθέτει:

«Στα πλαίσια της προετοιμασίας για της μεγάλης συγκέντρωσης, σήμερα, με σεβασμό στην εθνική εορτή, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στις παρελάσεις των πόλεων και των χωριών της Στερεάς όπως Λαμία, Αταλάντη,  Μαλεσίνα, Μαρτίνο, Ακραίφνιο, Λάρυμνα.

Στην Λαμία, όπου στους επίσημους παρευρισκόταν οι εισηγητές του σχεδίου του κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ κ. Σταϊκούρας και ο κ. Οικονόμου, είχαν δώσει εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μας παρακολουθούν και να  μην μας επιτρέψουν να μπούμε στο χώρο της παρέλασης ούτε και στο τελείωμα της. 

Η παρέλαση είχε τελειώσει, ο κόσμος είχε μπει στον δρόμο και οι αστυνομικές δυνάμεις έσπρωχναν βίαια όποιον είχε αυτοκόλλητο που αναγράφεται “όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ”.

Ότι και να κάνουν στην κυβέρνηση, δεν μπορούν να κρύψουν από την κοινή γνώμη ότι το σχέδιο της στην ΛΑΡΚΟ  στοίχισε 400 εκατομμύρια ευρώ, έφερε την απαξίωση της μοναδικής βιομηχανίας που παράγει νικέλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ερήμωση στις περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς, την οικονομική καταστροφή των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων κτλ,  έφερε ως αποτέλεσμα επενδύτη ή παλιατζή – σκραπατζή.

Δεν μας τρομάζει η καταστολή. 

Αναμένουμε απαντήσεις.

Εάν το σχέδιο τους για την ΛΑΡΚΟ ήταν 4 χρόνια να σπαταλήσουν  χρήματα του λαού για να πουλήσουν  ψεύτικα ωραία λόγια “ανάπτυξης” και τελικά να την χαρίσουν στην ΤΕΡΝΑ για να την κλείσει και να υφαρπάξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την ισοπέδωση των εγκαταστάσεων και 20 δις προίκα ορυκτού πλούτου,  πρόβλημα τους. 

Να ακυρώσουν τον διαγωνισμό.

Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Το έγκλημα αυτό δεν θα το επιτρέψουμε

Χρόνια πολλά  εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, χρόνια πολλά Ρούμελη, χρόνια πολλά Ελλάδα.

Χρόνια πολλά εορτάζοντες.

Αγωνιζόμαστε για τις δουλειές μας, τις οικογένειες μας, τα χωριά, τις πόλεις και τις γειτονιές που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε.

Προετοιμαζόμαστε για ακόμη μία  μεγάλη μάχη.

Ο αγώνας μας είναι ιερός, δίκαιος.

Ενωμένοι θα κερδίσουμε.

Χρόνια πολλά εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Χρόνια πολλά Ρούμελη. Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Επίσης τα Σωματεία κάνουν γνωστό ότι η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ έξω από το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 26 Μάρτη, αναβάλλεται για την Τετάρτη 27 Μάρτη, στις 11 π.μ.

πηγή: 902