ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: «ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ / ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

Ο Βασίλης Παπαστεργίου, δικηγόρος, μιλά για τη σύλληψη του νεαρού Παλαιστίνιου που σήκωσε την σημαία της χώρας του μαζί με την ελληνική στο Σύνταγμα, τονίζοντας ότι αυτό είναι σύνηθες παγκοσμίως σε διαδηλώσεις.

Ο ίδιος τονίζει ότι το να ποινικοποιείται αυτή η κίνηση αφενός περιορίζει δραστικά το δικαίωμα διαμαρτυρίας και ελευθερίας του λόγου και αφετέρου είναι μια εσφαλμένη νομική σκέψη, με την έννοια ότι το άρθρο με το οποίο διώκεται, αν και ξεπερασμένο, αφορά άλλους είδους πρακτικές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αν ποινικοποιείται η σημαία της Παλαιστίνης, τότε κινδυνεύουν να ποινικοποιηθούν και οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης, σημειώνοντας ότι ο λόγος ύπαρξης αυτού του νόμου ήταν τελείως διαφορετικός ενώ υποστηρίζει ότι χρησιμοποιείται για πολιτική σκοπιμότητα.

Τέλος μιλά για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, τονίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος διάλογος μεταξύ επιστημόνων, νέων εργαζόμενων και την πολιτική Αριστερά.

Συνέντευξη στον Μάριο Διονέλλη, στις 08.11.2023 – www.pisoselides.gr