ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΕ… ALEXIS ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Η κακοκαιρία «Alexis» προ των πυλών με καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά που θα επηρεάσουν τον καιρό στη χώρα μας καθώς το κρύο κλίμα που έρχεται από την Ιταλία θα φέρει ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της συνάντησης δύο «ποταμιών αέρα», ενός από τον βόρειο πόλο και ενός από τη βόρεια Αφρική, που θα επηρεάσουν τον καιρό στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή αλλά το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα είναι σαφώς πιο έντονα. Χιόνια θα πέσουν και σε άλλες περιοχές, όπως τα Καλάβρυτα, αλλά και η Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Το βράδυ του Σαββάτου θα βρέξει και στην Αθήνα, ενώ σε όλη τη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί θυελλώδεις άνεμοι. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ στην πρωτεύουσα δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.