Β. ΟΡΜΠΑΝ: “Η Ε.Ε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ”

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η πολιτική της ΕΕ κυριαρχείται από τη λογική του πολέμου, προειδοποιώντας ότι οι Βρυξέλλες «παίζουν με τη φωτιά» και ότι ο ανεμοστρόβιλος του πολέμου θα μπορούσε να παρασύρει την Ευρώπη σε ερείπια.

Ο Όρμπαν έγραψε στο Facebook ότι υπάρχει μια πλειοψηφία στην ΕΕ που είναι υπέρ του πολέμου και ότι η Δύση βρίσκεται στα πρόθυρα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Εμείς οι Ούγγροι ξέρουμε πώς είναι ο πόλεμος. Έχουμε γίνει μέρος του πολλές φορές. Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να μείνουμε έξω από αυτόν τον πόλεμο. Δεν είναι αυτός ο αγώνας μας. Δεν θέλουμε πόλεμο και δεν θέλουμε η Ουγγαρία να γίνει ξανά παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων, γι’ αυτό πρέπει να υπερασπιστούμε την ειρήνη – στο εσωτερικό, στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, στον ΟΗΕ και στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Όρμπαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θέλει να δημιουργήσει μια αποστολή ΝΑΤΟ-Ουκρανίας.

Ο Όρμπαν επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη μπει στον πόλεμο στέλνοντας στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία και επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία.

Επίσης ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας υπογραμμίζει ότι η αποστολή όπλων και οικονομικής βοήθειας δεν βελτιώνει την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά μόνο την επιδεινώνει.

Πηγή: Euronews.albania

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου