«ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ» ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Στα όρια της ειρωνείας ήταν η απάντηση της υφυπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου, σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνας Νοτοπούλου σχετικά με την αντιπαιδαγωγική συγχώνευση σχολείων στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Μιχαηλίδου αφού υποστήριξε πως οι συγχωνεύσεις γίνονται αφού ληφθούν υπόψη συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων να διασφαλίζεται ότι οι μαθητές δεν θα αναγκάζονται να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις και η μετακίνηση θα είναι ασφαλής, δήλωσε πως «οι συγχωνεύσεις δεν είναι το απόλυτο κακό», και ότι «το περπάτημα κάνει καλό και το συστήνει ο ΠΟΥ».

Στην ανησυχία μάλιστα της Κατερίνας Νοτοπούλου εκφράζοντας εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά για την επικινδυνότητα για τους μαθητές να πρέπει να απομακρυνθούν από το οικείο σχολικό περιβάλλον και τη γειτονιά τους και να περπατούν καθημερινά έως και δυο χιλιόμετρα σε ένα περιβάλλον με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε εμπαίζοντας γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι το περπάτημα κάνει καλό και πως ο ΠΟΥ συστήνει να περπατάμε όλοι 8 χλμ την ημέρα για καλή υγεία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε την υφυπουργό Παιδείας να επισκεφθεί η ίδια ως οφείλει τη Θεσσαλονίκη, να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να λάβει υπόψη τις σοβαρές ανησυχίες και προβληματισμούς πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Επειδή η συγχώνευση των σχολείων θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους και στην εκπαιδευτική διαδικασία και οι μαθητές θα αναγκαστούν να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, και οι ιδιαίτερες συνθήκες χρήζουν υποστήριξης για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων η Κατερίνα Νοτοπούλου κάλεσε για ακόμη μια φορά την υφυπουργό να απαντήσει, τι προτίθεται να κάνει ώστε να μην υλοποιηθούν οι συγχωνεύσεις των σχολείων, με σκοπό διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία και να μην υποβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και η μόρφωση των μαθητών και των μαθητριών.

Προχώρησε ακόμη στην κατάθεση στα πρακτικά όλων των ψηφισμάτων τα οποία, όπως είπε, «η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αγνοεί επιδεικτικά».

Στην επαναλαμβανόμενη προσωπική έκκληση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω η υφυπουργός την απαράδεκτη απόφαση και να έρθει η ίδια να περπατήσει στους δρόμους όπου θα πρέπει να περπατάνε τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο αλλά και να δει την εκπαιδευτική κοινότητα και τη δημοτική αρχή, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε με ειρωνεία και εμπαιγμό των μαθητών.