ΤΟ ΜΕΡΑ25 ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Αντιδράσεις στην πλευρά του ΜέΡΑ25 προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», είπε ότι αν ήταν στην θέση του Τσίπρα το 2015, δεν θα είχε κάνει υπουργό τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Με ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25, επισημαίνει ότι η δήλωση Κασσελάκη, περί λάθους Τσίπρα να υπουργοποιήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη, «απλά επιβεβαιώνει ότι θα υπέγραφε από την αρχή τα μνημόνια», με την ανακοίνωση να καταλήγει: «Ευτυχώς, ο κ. Κασσελάκης δεν θα έχει την ευκαιρία να υπουργοποιήσει ποτέ κανέναν».

Ερωτώμενος για το φαινόμενο Κασσελάκη σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως για την κατάληξη που πήραν τα πράγματα φταίει η προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν αλλάζεις το καταστατικό του κόμματος και ανοίγεις τη διαδικασία να ψηφίζει ο καθένας που δεν έχει ακούσει τίποτα για το κόμμα με δύο ευρώ, τότε πας στην αποπολιτικοποίηση του κόμματος» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε ότι θεωρεί πως «θα ήταν καλύτερος πρόεδρος της Ν.Δ. αντί του ΣΥΡΙΖΑ».