ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Ένταση επικράτησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια πορείας που πραγματοποιήθηκε για την Παλαιστίνη και περιλάμβανε παρέμβαση στα McDonald’s, ετραιρία η οποία, όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές, στηρίζει τον ισραηλινό στρατό ενώ στη Γάζα διαπράττεται γενοκτονία.

Οι διαδηλωτές με πρωτοβουλία της συλλογικότητας “Μητέρες ενάντια στην γενοκτονία”, βρέθηκαν έξω από εστιατόριο που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο και απέκλεισαν συμβολικά. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από την είσοδο του καταστήματος και αυτοί αντιστάθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ έσπασε και μια τζαμαρία του εστιατορίου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ προσήχθησαν δύο άτομα.

Σε σημερινή του ανάρτηση το BDS Greece καταγγέλει ότι «σήμερα στο Σύνταγμα η Ελληνική Αστυνομία, με ξύλο και χημικά, έκανε τα πάντα για να μην αφήσει να ακουστεί η βρώμικη συνενοχή των McDonald’s στην Γενοκτονία που διεξάγεται στην Γάζα!».

Το Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, Κυρώσεις (BDS) είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που ξεκίνησε ύστερα από το αίτημα της παλαιστινιακής κοινωνίας για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα. Το BDS υποστηρίζει την απλή αρχή ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με την υπόλοιπη ανθρωπότητα.