ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΜΠΕΟ ΚΑΙ ΠΑΕ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

Το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας ανακοίνωσε την απόφασή του για τη ρατσιστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου στον Ανδρέα Τετέι, στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος Κηφισιά-Βόλος.

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League δέχτηκε ότι έγινε η ρατσιστική επίθεση και αποφάσισε να κατακυρώσει το παιχνίδι στην Κηφισιά με σκορ 3-0, ενώ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Βόλο. 

Όσον αφορά την ποινή στον Αχιλλέα Μπέο, του επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρεις μήνες και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται πως «δεν υπάρχει αμφιβολία, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται και από πλείστες αποφάσεις των πειθαρχικών επιτροπών της UEFA, ότι ο χαρακτηρισμός “μαϊμού” στοχοποιεί μαύρους ποδοσφαιριστές και προσβάλει την αξιοπρέπειά τους εξαιτίας του χρώματος του δέρματος τους», ενώ τονίζεται ότι «ο ισχυρισμός των εγκαλούμενων, ότι ο όρος μαϊμού δεν έχει ρατσιστική χροιά είναι αβάσιμος και απορριπτέος».

«Η δε έκφραση του πρώτου εγκαλούμενου, ερμηνευόμενη ως ενιαίο νοηματικό σύνολο με τα διαδραμαστισθέντα συμβάντα, όπως ανωτέρω εκτέθηκαν αναφερόμενη στον ως άνω ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι μαύρος και σύμφωνα και με τη νομολογία της UEFΑ και CAS, στοχοποιεί αυτόν με απόλυτα διακριτό τρόπο λόγω των χαρακτηριστικών της φυλής και του χρώματος, ενέχοντας υποτίμηση, περιφρόνηση και έλλειψη σεβασμού στην διαφορετικότητα του», σημειώνεται στοι σκεπτικό της απόφασης.

Κατέθεσε έφεση ο Βόλος

Η ΠΑΕ της Μαγνησίας εξέφρασε με επίσημο τρόπο την αντίθεσή της στην εις βάρος της απόφαση που εκδόθηκε το πρωί της Δευτέρας (4/3), για την πολυσυζητημένη υπόθεση.

Η εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων προγραμματίστηκε την Τετάρτη (6/3, 16:00) και προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν πρόκειται να επικυρωθεί η βαθμολογία για να αρχίσουν τα πλέι άουτ